Исплата једнократне помоћи пензионерима почиње у четвртак 17. децембра

0
(Фото: Фото : Pixabay)

За око 1,7 милиона пензионера у Србији једнократна помоћ од по 5.000 динара почеће да се исплаћује од четвртка 17. децембра, потврдили су у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање. Како се наводи на сајту ПИО фонда, на основу закључка владе Србије, фонд ће исплатити новчану помоћ свим пензионерима, корисницима привремене накнаде – инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности и инвалидној деци. Право на ову помоћ имају и корисници привремене накнаде код Фонда ПИО, а који су право остварили закључно са 9. децембром 2020. године.

Корисницима којима решење о признавању права на пензију и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања буду донета после 9. децембра 2020. године, новчана помоћ ће се исплатити једнократно, након успостављене исплате права, истичу у ПИО фонду.

Иначе исплата пензија за новембар почиње сутра за пензионере фонда ПИО запослених уплатом преко текућег рачуна док ће поштар овим пензионерима новац донети дан касније у петак 11. децембра.
Све остале катеогије пензионера већ су примили новембарску пензију.

Како би наставили несметано да примају и део принадлежности из бивших југословенских република у ПИО фонду подсећају пензинере са пребивалиштем у Србији, којима пензија стиже из Босне и Херцеговине – Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, односно Федералног завода за пензијско и инвалидско осигурање, да благовремено доставе оверене обрасце потврде о животу, до краја 2020. године.

Све у циљу, истичу у ПИО фонду, потврђивања чињенице живота корисника пензије и обезбеђивања континуитета у исплати пензије. Све у вези са овером потврде о животу, као и образац потврда о животу може да се преузме и са линкова Фонда ПИО Републике Српске Бијељина, Федералног завода за ПИО Мостар.


Прочитајте још: 


Овера обрасца потврда о животу, без плаћања накнаде може да се обави у свим филијалама ПИО фонда на територији Србије. Истовремено из пензијског фонда подсећају и кориснике пензија из других држава уговорница на ову обавезу, како не би дошли у ситуацију да им се обустави исплата пензије, због неблаговременог достављања оверене потврде о животу.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Јасна Петровић-Стојановић / Политика

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.