Опомене Божије! – Запалио се владика – коронаверац Димитрије

8

Новотарско-коронаверски епископ Димитрије

Сарадници „Борбе за веру“ из Херцеговине јављају:

>>Епископ Димитрије, духовно чедо бискупа Гргура, служио је на празник Ваведења Пресвете Богородице у Завали, на слави манастира. Са собом је понео пакет са маскама, које су поделили народу и рекли да само појци не морају да их ставе.

Онда је рекао оцу Василију да стави маску да би причестио народ, што је овај одбио, и то ТРИ ПУТА. Владика му је онда узео путир и рекао: “Е, ја ћу причешћивати онда!“ Ставио је маску и кад је изашао на двери, почео је да гори. Прво путир, па читав владика. Присутним верницима је изгледало да је ватра дошла са иконе Пресвете Богородице. Владика је почео да млатара рукама, путир је испао, просуо је Причешће, он је побегао у олтар. Кажу очевици да ништа страшније у животу нису видели.



Међутим, неки од верника дају следеће објашњење како је дошло до пожара:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Димитрије је увео новотарију да се убрус натопи алкохолом па да се послије сваке употребе кашичица за Причешће обрише. Пошто је са путиром изашао на Часне двери, први је за причешће пришао новозамонашени брат, са иконом у руци и упаљеном свећом. Пошто је обилато натопљени убрус алколохолом дошао у контакт са пламеном свеће, ватра је букнула као од грома, горео је убрус, одежде и руке Димитријеве. Он је утрчао у олтар, бацио убрус, просуо Часне Дарове и једва угасио ватру“.

Онда је у беседи рекао да је то велико искушење за њега. Покушао је и да се нашали: „Ево сам плануо, али нисам изгорио“.

Прочитајте још:  Лудило:Вучић ће Шиптарима понудити наше у замену за наше

Али, ђакон Рајковић, који уређује епархијски сајт, по први пут није окачио Димитријеву празничну беседу, иако то редовно чини.

Иначе, брисање кашичице за причешће у убрус натопљен алколохолом, није једина новотарија коју је увео Димитрије. Овај – назови владика – служи са римокатолицима, помиње их на Великом Входу, стриктно поштује „санитарне мере“, понаша се деспотски, као да је власник Цркве, верницима не даје благослов уз речи „то треба заслужити“, праве монахе и свештенике прогања, а њему послушне још више притиска.

Једном речју, он је још један рушитељ Цркве и доследни настављач злодела свог духовног оца бискупа Гргура.<< [table id=1 /]

Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Извршила сам оглед са алкохолом. Натопила сам крпу и наднела над упаљену свећу, скоро додирујући пламен. Држала сам неко време изнад и ни говора о паљењу крпе и ширењу ватре. Испробајте и сами. Ово је била заиста велика опомена од Господа владики и свим короноверцима…

  2. Васељенска је инспирисана Е-новинама Пере Луковића-Порнићара. Тако ћете и завршити. Дно дна!
    У чије име пласирате ове бљувотине?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *