НИШТА ОД ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ?! Ево докле ће мере трајати!

3

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолог Предраг Кон каже да није реално да ће дочек Нове године бити као иначе, те да ће он можда бити уз ригорозније мере.

“Није реално да се дочекује Нова година као иначе. Ја сам и раније изашао са тим да није реално то очекивати, а порука је била да се људи не залећу, поготово финансијски”, казао је он.

Навео је да ће се о мерама за предстојеће празнике разговарати сутра на седници кризног штаба.

“Људи желе да свега овога нема, ја то разумем, али га има и није реално да ће то нестати до Нове године. Није реално планирати дочек, реално мере ће постојати, можда чак и ригорозније, то ћемо видети сутра”, рекао је Кон.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истиче да ће се сутра знати да ли ће мере бити исте или ригорозније и колико ће трајати. Напомиње да би најпаметније било да сви у својим домаћинствима прославе славе и празнике.

Кон је додао да су мере које су тренутно на снази на граници са најригорознијим.

“Оно што је питање ригорозног контролисања и санкционисања”, навео је он.




Напоменуо је да ће медицински део Кризног штаба сутра на седници дати своје предлоге, чак и ПЦР тестирање, карантин за оне који немају тест а долазе у Србију.

“Уз то строга контрола спровођења мера, то је друга најосновнија ствар. Има још и продужење мера, о томе ће сутра бити говора. Те мере, ако су на снази за време Нове године, јасно да никоме неће пасти на памет да организује дочек”, казао је он.

Прочитајте још:  ДРЖАВНА ТАЈНА: Зашто се крију извештаји о набавци респиратора?

Кон је оценио да, ако неко игнорише све ово што се дешава и организује прославе, озбиљно крши закон.

“Степеница да се то квалификује другачије, као кривично дело је нешто што није у рукама медицинског штаба”, казао је Кон.

У Кини непојмљиво да неко изађе из изолације

Истиче да је у Кини, у којој је данас забележено 12 случајева заразе коронавирусом, потпуно другачији однос и да ту нема никога ко се супротставља мерама које су изречене.




“Ако посматрате карантин у Кини, они иду 14 дана у неки као контејнер, где имају санитарни чвор, доносе им храну. Немају никакав контакт. Што се тиче изолације, некоме да падне на памет да изађе из изолације је непојмљиво тамо. У току САРС-а чиатве су блокове затварали и користили војску”, наводи Кон.

Каже да је вирус веома широко распрострањен и да у КБЦ “Драгише Мишовић” има 21 случај деце.

“На целој територији Србије не верујем да је више од стотинак. Ако поредите са бројевима код одраслих, неупоредиво је ређе код деце. Али, у масовности вируса и тај се број повећао. На срећу, још немамо ниједан тежак исход”, напомиње Кон.

Каже да разуме све људе који критикују.

“Ја сам себи објашњавам да они не могу да имају комплетну слику и да знају и оно што ја знам и др Тиодоровић и други у стручном штабу. То је у ствари страх, и на крају и насиље. Насиље је неприхватљиво, било да је вербално или уништавање имовине. На критике које долазе из Скупштине мора да се одговори: ‘Нисте у праву‘. Ми се налазимо у таквом проблему да морамо да молимо и тражимо од становништва да нас прати, не да се плаши нас. То је све”, закључио је Кон.

Прочитајте још:  Албанци бесни: Усред Тиране мапа на којој је Косово део Србије (ФОТО)

[table id=1 /]



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “НИШТА ОД ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ?! Ево докле ће мере трајати!

  1. Еее ускоро када му падну газде, овог белог пацова моћи ћемо видети у доживотном кавезу као добровољног примаоца експерименталних вакцина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *