Први пут за десет година ─ заједничке војне вежбе руске морнарице и НАТО-а

0

НАТО (ФОТО: Јутјуб)

Бродови руске морнарице ће први пут после 10 година одржати заједничке војне вежбе са земљама НАТО-а, укључујући Сједињене Америчке Државе и Велику Британију, маневри ће бити одржани у фебруару у близини обале Пакистана, саопштила је прес служба Црноморске флоте Русије.

„У вежбама ‘АМАН 2021’ ће, осим бродова пакистанске и руске морнарице, учествовати поморске снаге САД, Краљевска морнарица Велике Британије, морнарица Народне Републике Кине, морнаричке снаге самоодбране Јапана, морнарица Турске, филипинска морнарица, Краљевске поморске снаге Малезије, морнарица Шри Ланке и морнарица Индонезије“, наводи се у саопштењу флоте.

Вежбе ће се одржати у фебруару 2021. године у водама Карачија. Руску морнарицу представљаће фрегата, патролни брод, спасилачки тегљач, јединица морнаричке пешадије, одред за разминирање и хеликоптер поморског базирања.

Последњи пут су бродови руске поморске флоте радили заједно са бродовима Северноатлантске алијансе 2011. године у близини обале Шпаније у оквиру војних вежби „Болд монарх“, додаје се у саопштењу Црноморске флоте.

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *