Највреднији савет за срећу који ћете икада чути: Ово добро упамтите!

0
Foto: Profimedia

Много ћете патити ако за сваки свој неуспех кривите друге људе. Чим схватите да све зависи само од вас, спознаћете мир и радост“, рекао је Далај Лама.

Истински срећни људи давно су научили рецепт за успех и живот испуњен радошћу.

Тајна је врло једноставна и гласи овако: „Научите да опростите лошим људима из срца, не задржавајте бес и у свему тражите само оно добро“.

Све креће из наше главе, уколико одлучимо да будемо срећни, тако ће и бити. Ако у свему видимо само лоше, такве ствари ће нам се и догађати.

Подсвест бележи све оно оно што се у њу утисне, да би то касније пренела на стварност, зато је јако битно окружити се позитивним мислима.

„Онако како желите да људи о вама мисле, мислите и ви о њима, онако како желите да људи осећају о вама, осећајте и ви о њима, онако како желите да поступају са вама, поступајте и ви са њима“, пише у књизи „Моћ подсвести“, Џосефа Марфија.
Он то објашњава овако: „Можда сте према неком колеги са посла љубазни, али када вам он окреће леђа, почнете о њему да мислите све најгоре, такве рушилачке мисли имају негативан утицај и на вас. У ствари, на тај начин узимате менатални отров који вам одузима виталност, енергију, радост, снагу и добру вољу. Негативна размишљања брзо прелазе у подсвест и проузрокују све врсте животних тешкоћа. Kада другима мислите лоше, мислите лоше и себи самима.

Уметност праштања

На путу кроз живот, наилазићемо на добро и лоше људе, али морате схватити да су сви они послати у наш живот са разлогом. Они мање добри су ту да нас науче неким лекцијама, па и оној најважнијој, лекцији о опраштању.

Ако вас неко повреди, оростите му. Не због њега, већ због себе. Задржавање беса вам не чини ништа добро. Праштање је лековито, пре свега за вас. Онај ко научи истински да опрости, спознао је срећу.

Kад приметите да се негативне емоције појављују, пре него што преузму контролу над вама, имате времена да их преокренете. Преокрените бес и љутњу у љубав.

Kада научите ова два правила, нико вам неће моћи покварити дан и нарушити хармонију.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!(Стил.курир.рс)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.