ПЛАЋЕНИЦИ СА СЕВЕРА СИРИЈЕ ОТКРИВАЈУ: Ево ко их је слао у Карабах и преварио

0

(Фото: Танјуг/AP Photo)

Како преноси Би-Би-Си, режим Реџепа Тајипа Ердогана послао је плаћенике у зону сукоба у Нагорно-Карабаху, обећавајући новац и да ће бити постављен на контролним пунктовима на граници са Јерменијом, али су се касније нашли у јеку непријатељстава.

Четворица плаћеника оних које је Ердоганов режим пребацио из Сирије у Нагорно-Карабах, у интервјуу за радио станицу потврдили су да су у августу такозване протурске групе међу терористичким плаћеницима на северу Сирије почеле да шире гласине о врбовању људи који су спремни да путују у Азербејџан за две хиљаде долара месечно да би служити на војним пунктовима.




Јерменско Министарство одбране више пута је потврдило умешаност Ердогановог режима у слање хиљада својих терористичких плаћеника из Сирије у Нагорно-Карабах како би подстакао сукоб између Јерменије и Азербејџана.

Плаћеници су у Азербејџан отишли ​​турским војно-транспортним авионима, али служба није била онаква какву су замишљали, јер су морали да се боре у Нагорно-Карабаху, пише сиријска новинска агенција САНА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *