Врховни суд САД одбацио тужбу Тексаса o изборима у четири државе

0

Трамп (Фото: flickr. com)

Председник САД Доналд Трамп објавио је да је потпуно разочаран одлуком Врховног суда који је одбацио тужбу државе Тексас којом се тражи поништавање резултата гласања на изборима у четири савезне државе.

„Врховни суд нас је заиста изневерио. Нема мудрости, нема храбрости!“, објавио је председник САД Доналд Трамп на Твитеру.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1337629305405321216?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1337629305405321216%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frs.sputniknews.com%2Fsvet%2F202012121124074226-vrhovni-sud-sad-odbacio-tuzbu-teksasa-o-izborima-u-cetiri-drzave%2F

Тужбом, која је поднета Врховном суду, тражи се да се Џорџији, Мичигену, Пенсилванији и Висконсину забрани да дају електорске гласове Трамповом демократском противкандидату Џозефу Бајдену.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Дакле, ви сте председник Сједињених Држава и управо су прошли избори на којима сте добили далеко више гласова од било ког председника у историји, и они су наводно изгубљени. Не можете да “стојите” пред Врховним Судом, па ви “интервенишете” са дивним државама ….. “, навео је Трамп на Твитеру, жалећи се на одлуку Врховног суда.

​Актуелни председник цитирао је гувернера Тексаса Дана Патрика да је жалосно да САД „нису добиле ниједан суд који би мериторно пресудио о овоме (гласању)“.

„То је правна срамота, срамота за САД !!!“, навео је Трамп.
Суд је је у кратком непотписаном налогу навео да Тексас није показао „правно препознатљив интерес за начин на који друга држава спроводи своје изборе“.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *