Гимнастика за лице: Овим вежбама ублажићете боре и вратити кожи еластичност!

0

(Фото: Shutterstock)

Старење је незаустављив процес, али свакако можемо да ублажимо последице које оно носи правилном исхраном, али да ли сте знали да постоји и “гимнастика за лице” која је врло ефикасна у овом случају. Реч је заправо о вежбама које су настале у Јапану и које доказано враћају кожи елстичност и побољшавају тонус мишића.

Нема потребе да одлазите код пластичног хирурга или радите разне третмане, довољно ће бити да свако вече издвојите неколико минута и одрадите ове вежбе. Њих препоручују чак и дерматолози.

Оне ће подстаћи проток крви, започети процес затезања мишића. Kада су мишићи затегнути, лице изгледа млађе, лепше и блиставије. Овако се изводе вежбе:

Вежбе против бора на челу

Бројећи до шест, подижите обрве колико можете и задржите их у највишој тачки опет бројећи до шест. Затим их полако спуштајте. Поновите вежбу четири до пет пута.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Kажипрсте ставите на врх образа. Бројећи до шест, затварајте очи што јаче па их отварајте бројећи до шест. Поновите 15 пута.

Седите, опустите рамена и врат. Наслоните чело на руку, главу гурајте напред, а руком пружајте отпор. Док гурате главу, удишите, док опуштате притисак издишите. Поновите вежбу 20 пута.

Поглед усмерите према поду. Јагодицом кажипрста притисните корен носа, бројећи до шест, подигните мишиће чела и задржите положај, бројећи до шест, а затим полако отпустите. Поновите вежбу 10-15 пута.

Вежбе за ублажабање бора око усана

Скупите усне у овалан облик, напућите их па опустите. Изводите вежбу помичући усне наизменично споро и брзо минут до два. Одморите се па све поновите четири-пет пута.

Прочитајте још:  Сачувајте младост и лепоту: Ових 5 намирница бришу боре као од шале!

Затворене усне затегните преко зуба. С три прста притисните подручје изнад горње усне и насмешите се што више можете, а поглед усмерите према челу. У том положају бројте до шест, па се опустите опет бројећи до шест. Поновите вежбу 20-30 пута.

[table id=1 /]



azra.ba

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *