ОСТАЈЕ НАМ САМО ДА СЕ ПОМОЛИМО! Руси лансирали четири нуклеарне ракете са Мономаха, у једној земљи су престрављени (ВИДЕО)

0

Лансирање (Фото: Јутјуб)

Вест о лансирању руске интерконтиненталне балистичке ракете “Булава” изазвала је снажне реакције у Јапану.

Пре три дана руско Министарство одбране известило је да су са подморнице “Владимир Мономах” први пут у исто време лансиране четити “Булаве”, пише РИА Новости.

Пројектили су испаљени у Охотском мору, и погодиле су све циљеве на полигону Чижа у Архангелској области. Министарство одбране је високо оценило професионализам и обуку посаде нуклеарне подморнице “Владимир Мономах”.




Вест о лансирању ракета је изазвала снажну реакцију у земљи излазећег сунца, где су читаоце највећих јапанским медија, као што су “Маинићи шимбун”, “Асахи шимбун” и “Нихон кеизаи шимбун” узбудиле вести о овом тесту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ми морамо да развијемо овакве ракете, око нас су само непријатељи. Али чини ми се да смо већ закаснили – написао је један читалац, док је други скренуо пажњу да јапанска флота ништа не може да уради у Охотском мору због руских подморница, док су са друге стране у Јужном кинеском мору распоређена кинеска пловила.

– Можемо само да се помолимо да лансирање руских ракета остане на нивоу обуке, и да их никада не искористе у борбене сврхе – изразио је наду један читалац.

Многи од њих су истовремено критиковали, по њиховом мишљењу „превише мирољубиву“, политику јапанског руководства према Русији.

[table id=1 /]



Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *