БЕЗ МИЛОСТИ: Турци без трунке хуманости кажњавају Сиријце!

0
сирију

Сирија (Фото: REUTERS / Rodi Said)

Милион људи у области Ал-Хасака вец́ 25 дана нема пијаћу воду, пошто су милитанти, које подржава Турска, 17. пут ове године прекинули снабдевање у објекту Алук.

Према извештају из области Ал-Хасака, снаге које подржава Турска намерно су блокирале владине раднике у поправци да приступе објекту Алук, како би решиле проблеме који спречавају воду да допре до милион људи на североистоку Сирије.

Опструкција је посебно усмерена на људе административне престонице Хасака, заједно са низом градова, укључујући Тал Тамр у западном делу области.




Као одговор на зачепљење воде, Сиријске демократске снаге (СДФ) су наводно прекинуле електричну струју од станице Мабрука до града Рас Ал-Ајн, који је под контролом милитаната које подржавају Турци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Пројекат Алук Велс на простору окупираног града Рас ал-Ајн, сматра се јединим извором пијаће воде и нема одрживе алтернативе за њега, а не ради ни 25. дан заредом – изјавио је генерални директор Владине корпорације за воду у провинцији Хасака, инжињер Махмуд Ал-Икла.

– Опструкција воде настаје због недостатка електричне струје. која је дошла до станице где се милион сиријских грађана опскрбљује водом за пиће у граду Хасака и околини, као и граду Тал Тамр и селима, због прекршаја и злоупотребе турских оружаних група под турском окупационом војском у селу Рас Ал-Ајн на далеководу који напаја станицу – додао је.

Додао је да влада сарађује са бројним међународним организацијама преко Сиријског арапског Црвеног полумесеца, како би осигурала известан број резервоара за транспорт воде и напунила 100 великих резервоара (25 барела) расутих у деловима града Хасаке.

Прочитајте још:  КИТОВИ УБИЦЕ НАПАЛИ НАТО БРОД: Пловило озбиљно оштећено (ВИДЕО)

[table id=1 /]



AMN

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *