ВИСОКО-ТЕХНОЛОШКА ТИРАНИЈА У НАПАДУ НА ПРО-ПОРОДИЧНИ ПОКРЕТ

0

Stripe, водећа платформа платних услуга за трансакције кредитним картицама и водећа глобална компанија за финансијске технологије, већ дуги низ година служи као основна платформа плаћања за потребе Међународне организације за породицу (IOF), која је оснивач нашег портала iFamNews.com. У петак, 11. децембра, Страјп је послао мејл Брајану Брауну, председнику IOF-а и оснивачу и издавачу iFamNews-а, обавештавајући га да ће компанија престати да прима уплате за IOF и било који од његових пројеката од недеље, 13. децембра. Није наведен тачан разлог за то, а упркос дуготрајној преписци са Stripe тимом за подршку до почетка ове недеље, све IOF-ове услуге плаћања преко Stripe-а биле су угашене.

У обавештењу из компаније Stripe нејасно се позива на Споразум о пружању услуга компаније Stripe и списак забрањених послова и активности. Међутим, представници компаније Stripe одбили су да директније укажу шта су тачно IOF и iFamNews прекршили. Рекли су да не могу да пруже више детаља „из безбедносних разлога“.

Ипак мислимо да знамо прави одговор на мистерију. Од невидљивог блокирања на Facebook-у и Twitter-у, преко деактивирања монетизације садржаја на YouTube-у, до цензуре страница у резултатима претраге на Google-у, већ неколико година гледамо како либералне елите Силицијумске долине отворено и систематски раде на гушењу конзервативних гласова и истерују из јавног дискурса оно што ОНИ сматрају политички некоректним порукама. Од сада је у току велика технолошка тиранија и у сектору финансијских услуга. Није потребно много пажње да се прочита између редова ова сумњива Stripe-ове преписке са IOF-ом да би се уочило да је Stripe затворио организацију из једног и само једног разлога: због одбране и промоције традиционалних ставова о породици, браку и животу.

Прочитајте још:  Како настаје „пета колона“: Ратове не добијају генерали, већ парохијски свештеници и учитељи

„Stripe-ова порука ономе ко се усуди да верује у такве ствари је да – било која особа од истинске, традиционалне вере, или другим речима, свако ко је довољно мудар да не пристаје да буде обманут перверзним порукама сексуалне револуције – нема потребе да користи њихов сервис. Нису добродошли.”




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Stripe каже да IOF представља превелики “ризик” да би радили са нама. Под тим подразумевају да су унутар свог ексклузивног балона монокултуре и групног размишљања технолошке индустрије одређене поруке забрањене и њиховим службама за људске ресурсе задају главобољу како да створе “сигурне просторе” за своје запослене у којима могу уживати у „терапији за саморетардацију“. Понашање које Stripe сматра превише “ризичним” је IOF који каже да је брак заједница једног мушкарца и једне жене; да живот започиње зачећем; да је пол биолошка и урођена карактеристика, а не функција „осећања“ или веровања; да се право на слободно исповедање вере одвија подједнако на јавном тргу као и унутар зидова Цркве.

Ми ризични не би требало да имамо приступ основним потребама за пословање на интернету. Конзервативним групама не би требало дозволити да прикупљају донације од присталица како би представљале свој глас и вредности у грађанској арени; конзервативним донаторима не би требало дозволити да користе велике технолошке финансијске алате који су индустријски стандарди за промоцију вредности толико одвратних као што су нпр. да деца заслужују маму и тату. Ово је Stripe-ова порука, која се јасно и гласно провлачи кроз сво њихово врдање и избегавање гласи: „Пребаците свој посао негде другде, фанатици.“

Чини се да Stripe не разуме – или га можда једноставно није брига – да вредности IOF-а представљају вредности буквално милијарде људи широм света, а да не говоримо ништа о великој већини људи који су икада живели на овој планети! На пример, гледиште IOF-а да пол одређују хромозоми, а не козметика, је оно је што се практично држало као универзално правило до пре неколико година. Сада је то поглед који вас суспендујее и избацује са тржишта идеја и донација на мрежи.

Прочитајте још:  Београдски избори не одлучују само судбину престонице, него и будућност Косова и Метохије и целе Србије!

Шта IOF треба да предузме поводом овакве тираније? Па, ништа ново за нас: узвратићемо. Навикли смо да нам се подсмевају малоумне елите док брусе своје идеолошке осе. Знамо да нам Stripe овом акцијом није нанео стварну финансијску штету: они су, чак и више, вређали и вређали небројене милионе – не, милијарде – верника широм света и њихове основне вредности живота, брака, породице и верске слободе. Ми ћемо се побринути да Stripe сазна да такве увреде неће остати непримећене или неоспорене.




IOF је послао писмо неколицини чланова Сената Сједињених Држава, формално се жалећи на Stripе-ову дискриминацију и тражећи истрагу случаја, заједно са документацијом преписке са особљем Stripe-а. Писмо се може прочитати у наставку. Такође, Брајан Браун је разговарао директно са особљем кабинета сенатора Џоша Холија, који су били предводници у супротстављању велико-технолошкој тиранији усмереној на конзервативце на друштвеним мрежама, изражавајући своју забринутост и тражећи да сенатор испита ствар.

ПОТПИШИТЕ ПЕТИЦИЈУ ПРОТИВ ОДЛУКЕ STRIPE-а!

IOF је такође покренуо петицију против овакве одлуке Stripe-а. Охрабрујемо све читаоце iFamNews-а и све људе добре воље да потпишу петицију и ставе до знања Stripe-у да ово њихово понашање није прихватљиво нити ће бити без последица. Нашу петицију можете потписати овде.

И на крају, IOF охрабрује присталице да се огласе и на Твитеру (преко унапред генерисане поруке на енглеском језику) како би изразили згроженост овом ситуацијом и то директно суоснивачима Stripe-а, Патрику и Џону Колисону.

Stripe је само најновији насилник у низу високо-технолошких компанија које мисле да могу некажњено да нападају конзервативце. Али Stripe и сви такви насилници у све више ускогрудом високо-технолошком школском дворишту на крају ће научити тешку лекцију са којом се сви насилници пре или касније морају суочити: постоји много већи свет изван њиховог школског дворишта, а и намерили су се на погрешно дете.

Прочитајте још:  Помозимо породици којој се свете отимачи од којих су спасли своје дете

Џозеф Грабовски

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *