Kорона-пасош: Путовање само уз дигитални идентитет?

0
држављанство

држављанствоDepositphotos / Tzido

Светски савет за туризам и путовања (WТТЦ) у свом задњем извештају изнео је глобалне препоруке повезане са безбедношћу путника како би се покренула потражња за путовањима, убрзао опоравак овог сектора од последица пандемије, и како би се ова већ довољно десеткована индустрија припремила за будуће кризе

Светски савет за туризам и путовања наводи да је решење безбедног и сигурног путовања путника у иновативним технологијама као што је биометрија путника, и да се на тај начин може и даље подстицати економски раст и отварање нових радних места.



Савет види решење у стварању јединственог дигиталног идентитета за сваког путника. Сваки идентитет би садржавао њихове основне биографске податке, као и све потребне додатне информације као што су историја путовања, доказ о имунитету или картон вакцинације, пише Тумагазине.

Употребом биометријских дигиталних идентитета побољшава се ефикасност и елиминише потреба за вишеструким мануелним проверама, што не само да умањује могућност за превару, већ омогућава брже, неометано и учинковито кретање више путника путем постојеће инфраструктуре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Путници би могли користити свој дигитални идентитет током целог путовања, а приступ подацима контролисао би путник.

[table id=1 /]



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *