Вучић најавио признавање независности Косова?

2

Вучић (Фото: Председништво)

У специјалној емисији “Прва тема” на ТВ Прва председник Србије Александар Вучић говори о односима у региону.

О најактуелнијим темама грађанима Србије говори председник Србије Александар Вучић, професор Факултета политичких наука Иво Висковић и Милан Антонијевић из Фондације за отворено друштво.

Гости разговарају на тему да ли је тачно да се Србија на деструктиван начин мења у збивања у Босни и Херцеговини и ко угрожава мир у региону четврт века од потписивања Дејтонског споразума.




Поред тога, тема је и да ли греше они који мисле да Србија очекује компензацију – Република Српска за Косово и Метохију, и на ма чему се темеље тврдње да нас̌а земља нема стратегију спољне политике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

О Србији и НАТО-у
– Ја мислим да имамо доста важних питања, нећу бежати. Када су 2022. године избори, то се неће догодити, а након тога народ је тај који одлучује. Србија је војно неутрална, мислим да сами чувамо своју земљу, реке и језера и настављамо да се тако понашамо. Не видим Србију у НАТО – у.

О Дејтонском споразуму

– За то се питају три конститутувна народа. Мора да постоји концезус и плашим се да овај притисак води у другом смеру. Они ће вам речи да нису за укидање Републике Српске. Суштински је да се овлашћења одузму РС – рекао је председник на почетку обраћања.

[table id=1 /]



Медији

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Вучић најавио признавање независности Косова?

  1. Наказо из ко зна које вукојебине,то ће бити твоја последња издаја,ако неће народ да устане на тебе,онда ће то драги Бог.
    Све што ти потпишеш је неуставно,и то не важи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *