ТО ЈЕ ВЕЛИКА ГРЕШКА: Амерички генерал се огласио поводом вакцинације, ево шта је разлог!

0

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Амерички генерал Густав Перна задужен за надзор дистрибуције вакцина против ковида-19 у САД данас се извинио због погрешне информације о броју вакцина које ће добити савезне државе у првим фазама испорука.

– Погрешио сам, али исправићу своју грешку. Поправљам стање да бисмо наставили даље са овим послом – изјавио је генерал Перна у телефонском разговору са новинарима, преноси АП.

Његово признање уследило је након што је више од десетак гувернера америчких савезних држава изјавило да су од америчке владе добили информацију да ће у испоруци Фајзер/Бионтекових вакцина планираној за следећу недељу бити мањи број доза него што је планирано.

– Преузимам личну одговорност због погрешне информације коју сам изрекао. Одговоран сам. Улажемо надљудске напоре и нисмо савршени – изјавио је Перна.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Најавио је да је влада на добром путу да обезбеди око 20 милиона доза вакцина за све америчке државе до краја прве недеље јануара 2021. године, и то препарате компанија Модерна и Фајзер/Бионтек, потврдивши да је до сада већ испоручено око 2,9 милиона вакцина.

У међувремену, демократа Гричен Вајтмер, гувернерка државе Мичиген, у којој се производи Фајзер/Бионтекова вакцина, оптужила је Белу кућу да “успорава процес” (дистрибуције).

– Ми у Мичигену имамо и болнице и домове за старија и лица са посебним потребама и спремни смо да администрирамо вакцине – поручила је Гриченова.



[table id=1 /]

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *