КУРДИ ПРЕСЕКЛИ ВЕЛИКУ ТУРСКУ ПОШИЉКУ ИСЛАМСКОЈ ДРЖАВИ: Оружје НАТО-а ишло ИД с јасним циљем! (ВИДЕО)

0

ИСИС

Сиријске демократске снаге (СДФ) разоткриле су турску тајну операцију усмерену на слање оружја ћелијама ИД на североистоку Сирије, известила је новинска агенција “Hawar” (ANHA) 22. децембра.

Извор из безбедносних снага СДФ, познат као Асајш, рекао је за курдску сиријску агенцију да је пошиљка оружја коју је Турска послала ћелијама ИСИС-а недавно заплењена у Раки.

Пошиљка је била сакривена у аутомобилу у наводном власништву турске обавештајне ћелије у округу Мушалиб у граду Рака. Асајшове специјалне снаге заплениле су оружје у “операцији потраге”, према извору ANHA.




Пошиљка оружја састојала се од седамнаест пушака ФН ФАЛ белгијске производње и три снајперске пушке “Штејр ССГ 69” аустријске производње. Извор је додао да је оружје које су послали турски обавештајци било на путу да буде пребачено ћелијама ИД у Раки и Деир ез Зору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Оружје које се испоручује ћелијама ИД је оружје НАТО-а, већином је америчке производње из Турске – цитира извор.

– Турска држава настоји да поново оживи плаћенике ИД у региону и искористи их за борбу против СДФ-а да створи хаос у региону.


Прочитај још:


У априлу је “Ал-Кудс ал-Араби” у извештају открио како Турска омогуаћава активности ИД у северној Раки. Турска обавештајна служба наводно је са терористичком групом планирала нападе на СДФ.

Прочитајте још:  Представнички дом америчког Конгреса изгласао импичмент Трампу

Иако је ове тврдње готово немогуће проверити, турске везе са ИД раније су више пута документоване. Турска је била чвориште илегалне трговине нафтом терористичке групе након 2014. године. ИД је извезао милионе барела нафте украдене из Сирије директно преко Турске.

[table id=1 /]



Извор: ANHA

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *