Нису само Срби рушили споменике: Зашто је порушена пирамида у Француској?!

4

О томе да су у Француској постојале пирамиде данас мало ко зна, па и сами Французи, пошто су ово древну грађевину једноставно уништили, јер се, наводно, нашла на траси ауто-пута, наводи портал dal.by.

На фотографијама које су сачуване види се древна пирамида Сент Андре, која је била нешто виша од 50 метара, док је у основи имала 200 метара и налазила се североисточно од Нице.

Научници су њену градњу датирали на 4000 година пре нове ере и према њиховим речима била је важно историјско сведочанство европске цивилизације на континенту до појаве Римске империје и појаве хришћанства.
Но, без обзира на свој историјски значај пирамида је 70-их година прошлог века у потпуности порушена, како би се асфалтирао пут. Управо овај неубедљиви разлог за рушење (пут је могао да је заобиђе или се изгради другом трасом) наводи бројне истраживаче да тврде да су постојали други мотиви за њено рушење. Који, за сада је тајна. Додатну интригу представља и чињеница да је мало и фотографија ове пирамиде које су сачуване (неко је и њих уништавао), а ми објављујемо последњу сачувану на којој је пирамида већ без врха. На фотографији се види и пут којим је одвожен материјал којим је грађена пирамида.

Данас, не само Французи, већ и други Европљани иду у Египат да гледају пирамиде, а све су то могли имати и код себе. Такође, нема података шта је нађено у пирамиди и где је све то смештено. Свакако, није доступно јавности. Зашто је то тако нема рационалног објашњења.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Прочитајте још: 
ИЗВОР: Центар академске речи

4 Коментара

  1. Evo mogu ja da dam moguc odgovor, ako je piramida bila visoka oko 50m i u osnovi bila 200m ona je izgledala otprilike kao piramide u meksiku, kako evropljanima objasniti otkud ta piramida tu? Isti ptoblem je u Kini gde je od stotine piramida jedna potpuno otkopana i bukvalno je indenticna piramidama u Teotihucanu.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.