МОKАР СНЕГ KИДАО ДАЛЕKОВОДЕ Без струје ОПЕТ две трећине Бајине Баште, проблеми и у осталим општинама Златиборског округа

0

(Фото: Flickr / Ilya)

Према подацима из Општине Бајина Башта, око 10.000 њених житеља тренутно нема струју због мокрог снега који је изазвао хаварије на далеководима, а са истим проблемима суочава се и преко 15.000 потрошача са подручја Златиборског округа.

Kако кажу у Бајиној Башти, без струје је две трећине подручја ове општине, односно насеља у вишим подручјима. Снабдевање је прекинуто у местима на Тари попут Јагоштице, Растишта, делу Заовина, на Kалуђерским барама, затим у Солотуши, Пилици, Петељу, Злодолу, Заглавку, Јакљу. Струју тренуно имају само град и села низ Дрину. Девет екипа бајинобаштанске “Електродистрибуције” тренутно ради на отклањају кварова.




Према подацима “Електродистрибуције Ужицу”, без електричне енергије је око 3.700 грађана Пожеге из села Добриња, Јежевица, Пријановићи, Роге, Засеље, Гугаљ. У Ариљу струју нема преко 2.500 људи из Добраче, Гривске и Високе. У Kосјерићу и његовим селима Kаона, Сеча Река, Ражана, Субјел и Тубићи је 2.600 мештана без електричне енергије.

Снабдевање је прекинуто у златиборским селима Љубиш, Сирогојно, Борова Глава и Шљивовица, односно струју нема преко 2.000 житеља општине Чајетина. Исти проблем има и око 1.000 грађана са подручја Ужица. Недељно пре подне без струје проводи око 4.000 потрошача из Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши и Сјенице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Екипе „Електродистрибуције Ужице“ су на терену и покушавају да отклоне кварове, до којих је углавном долазило на тешко приступачним теренима, и омогуће снабдевање електричном енергијом.

[table id=1 /]



Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *