Мрачне прогнозе доктора Несторовића, али не о корони!

0

др Бранимир Несторовић (Фото: PRINTSCREEN/PINKTV)

Пулмолог доктор Бранимир Несторовић прокоментарисао је актуелну ситуацију везану за корона вирус.

– Не можемо да имамо кревета колико има болесника. Фокусирани приступ најтежим пацијентима, а лакше да растеретиш. Приватни сектор је зарадио велики новац, могли су мало да допринесу. Морало је да се интервенише, да се спречи. Суштина је да се фокусирамо на оне који могу да умру – рекао је Несторовић у гостујуí у “Јутру” на Прва ТВ. Он је рекао да свет очекује дуга и хладна зима, пре свега у економском смислу.

– Чека нас период у ком морамо да размишљамо да пронађемо равнотежу између вируса и економије и свиђа ми се шта радимо. Ми смо најотворенија држава у Европи.




Пред крај гостовања је у новогодишњем духу причао о свему шта му је бурна 2020. лепо донела и однела. На интересантан начин је направио дигресију, упоредивши смртност током опсаде Лењинграда, садашњег Санкт Петерсбурга, током Другог Светског рата и коронавируса:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Узела ми путовања, кафане, музику,… Отишао сам у пензију, то ми је леп тренутак, Моја порука је увек иста: Замислите опсаду Лењинграда од 4 године, па су људи преживели. Ово није ни изблиза тако. Верујем да је било масовних медија и више би их поумирало. Моја порука је да живе да уживају у животу, да престану да се брину вирусима, него да се баве својим животом.

[table id=1 /]



ТВ Прва

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *