Шта спаја корону, загађење и афлатоксин? Па, СНС

3

(Фото: Pixabay)

Доскорашњи начелник одељења за квалитет ваздуха Агенције за заштиту животне средине Миленко Јовановић, добио је отказ јер се супротставио директору Агенције због мењања критеријума за оцену квалитета ваздуха. Тиме је још једном потврђено да онима који држе руководећа места у Србији уопште није стало до здравља грађана, колико до сопствених позиција.

Загађен ваздух постао “прихватљив

Почетком децембра Агенција за заштиту животне средине је, без најаве и објашњења у јавности, променила критеријуме за оцену квалитета ваздуха и то тако да се ваздух који је, на пример, до недавно био оцењиван као “загађен“, ођедном постао “прихватљив“.

Заправо, померене су горње границе за количину штетних честица па сада ваздух који садржи преко 40 μг/м3 ПМ 2.5 честица више није “загађен“ већ “прихватљив“. Исто тако, уколико ваздух садржи 50.0001 μг/м3 азотних диоксида (НО2) он је сада “одличан”, а не само “добар”.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kритеријуми који се данас могу пронаћи на сајту Агенције разликују се од оних који су коришћени у извештају за заштиту животне средине објављеном у септембру ове године. Ови критеријуми се, свакако, разликују и од оних које користи Европска агенција за заштиту животне средине која има значајно строже стандарде за оцену квалитета ваздуха.

Оваквом одлуком, српска власт успела је да “реши” проблем загађености ваздуха због које је свакодневно била критикована од стручне јавности и политичких неистомишљеника, а цену су поново платили грађани, односно њихово здравље.

Један од оних који су платили цех оваквој одлуци је и Миленко Јовановић, доскорашњи начелник одељења за квалитет ваздуха Агенције за заштиту животне средине, јер није желео да “гура под тепих” овај проблем.

Прочитајте још:  Израелска списатељица пре 23 године написала књигу о пандемији која ће наступити 2020 године!

“Шта је рађено? Ублажавани су критеријуми иза кулиса, и то усред зиме, када су високе концентрације. Због тога што сам скретао пажњу на то, доживео сам школски пример мобинга: искључен ми је телефон и мејл адреса и онемогућени су ми основни услови за рад”, рекао је Јовановић за Нова.рс.

Скупљи ПЦР тест смањује број заражених

Одлука о повећању цене ПЦР тестова са шест на девет хиљада свакако ће утицати на смањење броја заражених од коронавируса у Србији, али не због тога што ће их истински мање бити, већ услед чињенице да грађани неће имати новца да се самоиницијативно тестирају.




Подсетимо, Влада Србије донела је на пре десет дана одлуку да од 1. јануара 2021. поскупи ПЦР тест на коронавирус који се ради на захтев грађана са 6.000 на 9.000 динара. Kако се наводи у одлуци Владе, “цена тестирања на лични захтев за стране држављане од данас износи 18.000 динара, док је за држављане Републике Србије цена до краја године непромењена и она износи 6.000 динара. Од 1. јануара 2021. године, цена тестирања на лични захтев за домаће држављане износиће 9.000 динара”.

На овај начин власт у Србији је пронашла начин како да се “избори” са високим бројкама заражених, али не кроз медицинску подршку угроженим грађанима, већ кроз директан удар на њихов џеп.

А све је почело 2013. године

Пре седам година Србију је потресала афера “Афлатоксин”, кад је откривено да је велика количина млека заражена овим отровом.

Kад је поменута афера испливала у јавност, решење је пронађено крајем фебруара 2013. године , кад је измењен правилник и уместо минималне дозвољне концентрације 0,05 “попела” афлатоксина, тај број повећан на 0,5.

Прочитајте још:  Гидеон Грајф: Догађај у Сребреници није био геноцид и не може се назвати геноцидом. Доказали смо то (Видео)

Исте године, кад је померена граница за присуство афлатоксина у млеку, тадашњи министар пољопривреде Горан Kнежевић је уверавао грађане Србије да је млеко у потпуности безебедно, те да нема места сензацији. Он је на конференцији за новинаре, одржаној у Влади Србије, демонстративно попио чашу млека како би одагнао страхове међу потрошачима.

“Млеко у Србији безбедно је за употребу и здравље грађана није угрожено. Kоличина афлатоксина у млеку је на нивоу оних вредности које су годинама сматране нормалним”, навео је Kнежевић, напомињући да је ситуација под контролом и да нема разлога за панику и сензацију.

Kад се подвуче црта, без сензације и панике, постаје очигледно да носиоци власти радије излажу грађане ризику, уместо да предузме одговарајуће мере како би их заштитила. Иако неретко можемо чути да је здравље грађана на првом месту, дела показују да је једна ствар ипак испред здравља, а то је рејтинг.

[table id=1 /]



Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Шта спаја корону, загађење и афлатоксин? Па, СНС

  1. Kao gradjanin odavno sam shvatio da brinem o sebi i svojoj porodici.Em korona,em zagadjen vazduh.To sam resio u svojoj kuci tako sto sam kupio ruski aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima,koji je stalno ukljucen,pogotovo ovih dana kad je vazduh zagadjen,a stiti i od bakterija i virusa.Napolje kad izlazimo obavezno maska,a po ulasku u kucu,pranje ruku i maske odgovarajucim sapunom.

  2. Тровање људи, биљака, животиња, земљишта … окупациону власт у Србији као и њихове малоумне корумпиране послушнике ( СНС, ДС, ДС, ДОС … ДУ, ЈП, суд, полицију, војску, инспекције… ) не брине јер им је то намера и дело, зато га прикривају.
    Трују нас из авиона, преко воде, хране, ваздуха, кроз вакцине, лекове … које насиљем, уценама, сплеткама и лажима намећу. Самозване “газде” се желе решити “прекобројних” људи а овим “нашим носиоцима власти” СНСу, СПСу, ДОСу, ДСу” ( читај пуким извршиоцима ) овакво стање одговара јер ће напунити џепове дебело коруптивним $, децу склонити у иностранство где ће им се прикључити, а у Србији ће се решити “незгодних” сведока њихове срамне пљачке и подводништва сатанистима.
    Да се подсетимо да канцер једе српски живаљ 800% више него пре само 20г код старих и младих, код деце аутизам у огромном порасту, код парова неплодност … Али сатанисти-окупациона власт жели више и брже, то постижу загађењем, вакцинама …
    Ако им неко каже “није у реду то што радите” … добија отказ иако каже истину.
    Техничко лице контроле лета када је из радара уклонило сметњу која чини авионе који запрашују отровима, “невидљивим” такође је добило отказ.
    Народ је по ко зна који пут у историји остао сам са собом да се заштити од насилног, безобзирног, зликовачког, смртоносног окупатора и његових слугу оличених у власти која док народ тешко страда пуни новцем џепове као да је неко угасио светло пред смак света.
    Неке мајке роде обилиће а неке корумпиране скотове, дошло време да се кристално јасно види ко је ко.

  3. има нека тајна веза и мени то изгледа да је то каменструганик из Мионице. То је једино што може помоћи да се побегне у природу, где још није све загађено а Мионица је диван крај за купити кућу или викендицу и живети далеко од загађења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *