Руски народни лек за јачање имунитета и боље варење: Мешавина кефира, меда и бундеве за боље здравље

0

Foto: Shutterstock

Јачање имунитета је први корак у превенцији настанка грипа или прехладе. Исхрана игра значајну улогу у јачању имунитета, а постоје и пића која су приступачна и једноставна за припрему, а због којих ће имунитет бити јачи и ви ћете се одупрети сезонским болестима.

Kефир је, уз бундеву, главни састојак овог напитка. Паметно је започети нешто ново у малим количинама, кефир није изузетак од тог правила. Можете пити колико год желите кефира на крају, ако вам одговара. Уобичајена количина је око 1-4 шалице дневно. Неким људима у почетку конзумирања кефир баш и не прија, вероватно због његове киселе природе, карбонизације, алкохола (може бити и до 2%), или велике количине пробиотика. Добра идеја у овом случају је полако пустити своје тело и пробаву да се навикне на кефир. Почните с 1/8 шољице дневно (чак можете мешати то у пуну чашу воде), а затим поступно повећавати.

Kефир се може користити као лек у великим количинама али у кратком раздобљу (као што је овај напитак или након хемотерапије где 4 шољице дневно може прихватљиво). Направити паузу једном недељно или слично, када не конзумирамо кефир на бар 1 дан. Чак и у Тибету постоји уверење да је најбоље пити само 2 шољице дневно, а након 20 дана одморити десет дана.




Генадиј Петрович Малахов је чувени руски писац књига из области народне-традиционалне медицине, који живи и ради у граду Kаменск-Шахинискиј недалеко од Ростова на Дону. До сада је објавио више од шездесет књига, које су продане у преко тридесет милиона примерака и преведене на више страних језика. Својим књигама жели мотивисати људе да упознају свој организам и да се сами лече. Многе терапије, које препоручује у својим књигама, примењује на себи (уринотерапија, гладовање итд.).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Прави се од 2 састојка, а затеже кожу боље од ботокса: Ако имате преко 40 година, ову маску морате да пробате!

Напитак од бундеве за моћну пробаву и јачање имунитета

Састојци:

4 чаше природног кефира (од кефирне гљиве)
150 г куване и испасиране бундеве
1 кашика природног меда
Припрема:

Узмите 4 чаше кефира (око 8 дл) и 150 грама куване и испасиране бундеве. Све добро измешајте, па додајте кашику природног меда. Ово је заиста одличан напитак који изванредно делује на органе за варење и јача имунитет целог организма.

[table id=1 /]



Izvor: atma.hr

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *