3 ствари које се дешавају жени са 40 година: Kључне ствари се мењају!

0
(Фото: Shutterstock)

Села сам у такси пресрећна. Радовала сам се поновном раду из канцеларије. Не могу да се сетим, али ми се чини као да сам нешто певушила.

„Радуј се још мало, али неће то да потраје…“ промрмљао је таксиста.

„Молим?“ упитала сам шокирано.

„За десетак година бићеш намргођена жена, као и све маторке,“ рекао је скоро бесно, пише Стил.курир.рс

Нисам коментарисала. Са лудим човеком нисам хтела да се свађам, али његове речи ми нису дале мира. Данима сам размишљала о њима. Истина је да ћу, за нешто мање од десет година, напунити четрдесет. Шта се дешава са женама које напуне четрдесет?Секс је далеко бољи него у тридесетим

Недавно сам наишла на неке научне студије које кажу да најбољи секс није у младости, већ у доби између 32 и 46. године. Тада жена зна шта јој прија, како да дође до врхунца, она познаје своје тело…

Брак више и није најважнија ствар на свету

Последњих година, најчешће се разводе жене у четрдестим. Деца су већ мало одрасла, а пар је вероватно схватио како нема много тога заједничког. Са око четрдесет година, у 65% случајева, жена је иницијатор развода. Разлог је што у овим годинама жена постаје прагматична и мање склона самопожртвовању. Једноставно речено, умори се да све носи на својим плећима.

Има времена за себеУ савременом свету, жена у четрдесетим већ има децу старосне доби од 10 + година. Деца су самосталнија, а жена добија много више слободног времена. Ово је чисто женска карактеристика, јер су мушкарци слабије укључени у подизање потомства. Стога у њиховом животу не постоји јасна граница између живота са малом децом и одраслом десом.

Kод жена се ова граница у одрастању деце јасно види: у понашању, у изгледу, у богатијем друштвеном животу.

Жена у четрдесетим почиње да тренира, да иде у биоскоп, позориште, изложбе, књижевне клубове и тд.

И још нешто: када је жена „старија“, неће се наћи мушкарац спреман да јој нешто „попује“ јер зна да се у том случају неће лепо провести.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!(Стил.курир.рс)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.