Руска облога од купуса и меда: Наше баке су је користиле чим крене кашаљ, шлајм и бол у плућима!

0

(Фото: Shutterstock)

Уколико имате проблем са честим респираторним инфекцијама, астму, бронхитис или упалу плућа, облога од купуса и меда свакако ће помоћи у лечењу.

У време пандемије, многи су се сетили овог старог руског рецепта који су примењивале и наше баке, а за који многи тврде да је делотворан. У питању је облога од купуса и меда.

Иако не може да замени лечење прописаном терапијом лековима, помоћи ће у отклоњању тегоба са сувим кашљем и боловима и помоћи бржем оздрављењу.




Ова облога од купуса ублажиће надражајни суви кашаљ и помоћи код избацивања шлајма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потребно вам је: два листа свежег купуса, мед, кључала вода, пластична кеса (уска памучна мајица), пешкир или шал.

Шта да радите? Одвојите два или три листа са спољне стране зеленог купуса, довољно велика да покрију ваше груди (и леђа ако је кашаљ заиста јак). Листове у посуди прелијте кључалом водом и пустите да се загреју неколико минута.

Извадите листове, осушите их и намажите медом. Ставите на голе груди и леђа покријте их или обмотајте пластичном кесом (или пластифицираном фолијом) или још боље обуците уску мајицу, а затим понов обмотајте пешкиром или шалом како бисте задржали топлоту тела.

Облогу је најбоље да стављате пред спавање и држите до јутра. Уклоните листове купуса са груди и очистите кожу. Поновите овај третман са свежим листовима и медом, три до седам ноћи заредом, у зависности од јачине кашља.

Савет: Осим ових облога, да бисте избацили шлајм из плућа, верује се да је неопходно да пијете пуно воде, али и да једете храну као што су бели лук, црни лук, ђумбир, шпаргле, лиснато поврће (купус, карфиол, броколи, ротквица, кељ, зеленило, бок цхои, репа, рукола), куркума.

Прочитајте још:  Kако је флуор (токсин) доспео у нашу воду, а јод (критични храњиви састојак) нестао из медицинских уџбеника

Избегавајте храну као што су слаткиши, пржена храна, тестенине, конзервирану храну, алкохол, односно намирнице које изазивају упале и отежавају опоравак.

[table id=1 /]



eklinika.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *