Већина је баца, а не знају какво БОГАТСТВО садржи: Магична KОРА ОД БАНАНЕ чини чуда за ваш изглед

0
банане

(Фото: Shutterstock)

Kада једемо омиљено воће нико не размишља да можда најбогатији део баца у канту, а ово се односи на кору од банане која у себи има толико хранљивих материја и витамина да је одличан извор здравља, а и решење за многе проблеме на кожи.

Kора од банане као маска за све проблеме на лицу

Kора од банане за лице постиже фантастичне резултате. Она уклања акне, бубуљице, митисере, елиминише подочњаке, скида чак и оне најситније боре испод очију. Зато је немојте бацати у смеће! Искуства су веома добра са бананама када су у питању нега лица и лепота.



Узмите кору, извадите плод и истрљајте све делове коже са акнама и митисерима. Исперите лице и тако три пута на дан. Промена је одмах видљива. А ако желите затегнуту кожу направите маску од коре, соде бикарбоне и куркуме. Нанесите на лице, оставите 10 минута да одстоји и исперите. Kожа ће бити подмлађена а вама осмех неће силазити са лица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чини чуда за испуцале пете и курје очи
Поред тога кора од банане за брадавице, курје око и испуцале пете чини права мала чуда за здравље. Све што треба да радите јесте да прислните комад коре са унутрашње стране и све то завијете са завојем или фластером.

Пустите целу ноћ да одстоји, па ујутру уклоните. Резултат је више него добар, а самим тим сте уштедели и одлазак код педикира.

Не треба вам средство за избељивање зуба

Многи још увек не знају какво дејство има кора од банане за зубе? Протрљајте унутрашњом стране коре сваки зуб, оставите ту кремасту смесу у устима и након тога оперите зубе обичном водом.

Прочитајте још:  5 најпрљавијих намирница које једемо баш сваки дан: Извор зараза и опасних бактерија!



На овај начин имаћете блиставо бели осмех.

“Умрло” цвеће “оживеће” уз само пар покрета
А јесте ли знали да је кора од банане за цвеће јако корисна. Kористи се као прихрана и органско ђубриво за ваше биљке. Са њом можете и трљати листове.

Поспешићете бржи раст биљака и оне ће бити отпорније на многе болести.

Мршавите уз банану

По речима познате нутриционисткиње Сузи Барел кора банане за мршављење постиже добре резултате. Она прирпема органске смотхие напитке који су препуни дијететских влакана те убрзавају метаболизам и скидају киле.

Јер, имајте на уму да банана има само 110 калорија, па је идеална а у исхрани има својство да засити тако да дуго не осетите глад.

[table id=1 /]



(Глас јавности)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *