Лако је рећи “немој да се бринеш”: Ово су тактике које можете да примените и ставите свој живот под контролу!

0

Depositphotos/ glazeimage

Психичко здравље људи се погоршало, без обзира на то којих су година и у каквој животној ситуацији. Неоспорно је да смо се сви сусрели са нечим новим и да нас неизвесност и несигурност свакодневице гура у анксиозност и разне бриге. То јесте природно и нисте сами у таквој ситуацији, али треба пронаћи и начин да се носимо са тим.

Људи јесу ове године отворенији по питању својих осећања и сви више разговарамо о томе, што је добро, али некад можда није довољно. Неки су потражили и помоћ психолога и психотерапеута, што треба подржати и о томе размишљати без предрасуда. Људи који су по природи склонији томе да се брину су у почетку пандемије можда били мало спремнији за ову ситуацију у односу на непоправљиве оптимисте који се не брину ни о чему, али сада су и једни и други у сличном проблему. А тај проблем односи се на капацитет нашег организма да се носи са стресом и константном бригом.

Kако се онда изборити са тим?




Није довољно само да вам неко каже да не бринете и да то није важно, али психолози имају један савет који може да помогне. Наиме, пробајте да издвојите пола сата да се бринете о свему о чему иначе бринете, сами одредите када ће то бити, важно је само да није непосредно након буђења и пре спавања. Рашчланите бриге на оне на које можете утицати и друге које се не могу поправити. Пробајте да се са другима помирите, а ове прве ставите на папир и размислите како их можете решити. Практичност ће дефинитивно донети позитивне ствари, а прецртавање брига са листе донеће олакшање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Не бацајте кору од банане: "Брише" боре и уједе инсеката, полира кожне предмете боље од креме и то није све!

То се поклапа са ранијим истраживањима која су показала да није добро превише бринути, али ни не бринути уопште. Треба наћи оно стање ума у коме сте свесни проблема и, попут благе треме пред неки важан догађај, бринути о томе како можете да их решите. То не треба да вас у потпуности заокупи, већ да буде присутно само толико да вас натера да не будете пасивни, него радити на њиховом решењу. Не знамо како се ви односите према овој теми, али немојте је избегавати, ипак је здравље у питању.

[table id=1 /]



Citymagazine.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *