Мистерија новогодишње ноћи у Риму: На стотине птица угинуло (Видео)

0

Мртве птице по Риму (Фото: Твитер)

У престоници Италије Риму на стотине птица угинуло је након ватромета који је испаљен за новогодишњу ноћ, а највероватније су умрле од страха, саопштила је група за заштиту животиња.

Снимци улица у близини главне железничке станице у Риму приказали су велики број птица, углавном чворака, како беживотно леже на земљи, објавио је АП, преноси Танјуг.

Како наводи Коријере дела сера, на стотине мртвих птица лежале су на улицама између станице Термини, Есквилино и Виа национале у центру италијанске престонице, а прави тепих мртвих животиња прекривао је коловоз и тротоаре.

Узрок смрти још увек није познат, али из Међународне организације за заштиту животиња наводе да је вероватно повезан са гласним звуком ватромета и петарди у крају богатом дрвећем у којем многе птице свијају своја гнезда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Портпаролка ове огранизације тврди да је могуће да су птице умрле од страха.

Оне могу да полете заједно и да ударају једна о другу или да ударе у прозоре или далеководе, а такође могу да умру и од срчаног удара, наводи она.

Ватромети сваке године доводе до узнемиравања и повређивања домаћих и дивљих животиња.

Ове године је у Риму угинуо необичајено велики број птица, упркос томе што је престоница Италије забранила грађанима да пале ватромет, што они у великој мери нису испоштовали, и упркос полицијском часу који је на снази од десет сати увече.

Огранак Међународне организације за заштиту животиња у Италији позвао је на увођене забране продаје петарди и ватромета за личну употребу, због претњи које представљају по животиње.

Прочитајте још:  Рим: Пуцњава на састанку станара има мртвих

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *