ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ИСКРЕНО О ДОКТОРУ НЕСТОРОВИЋУ: Ко то не разуме, боље да ћути, било каква критика на његов рачун је срамна

0
Др Даница Грујичић

ДОКТОРКА Даница Грујичић говорила је о различитим темама. Канцеру, коронавирусу, али се дотакла и доктора Бранимира Несторовића.
Говорећи о раку, она је истакла да је много иновативних лекова против карцинома дошло на листу, али да је јако важна генетска анализа тумора.

– Много иновативних лекова је дошло на листу. Али оно што пацијенти морају да схвате је да је јако важна генетска анализа тумора. Ако немате ген на који делује тај лек, тотално бесмислено да примате лек само зато што сте прочитали негде да је ефикасан јер имате 1 одсто ћелија. Када имате 50 одсто ћелија добићете лек и тај лек ће имати одлично дејство. То је за меланоме и за туморе на плућима, ми се сада боримо и за остале локализације. Такође, оно чега морамо бити свесни је да је јако пуно новца потрошено за ковид и да морамо бити стрпљиви јер то је реалност са којом морамо да изађемо на крај – каже др Грујичић.
Грујичић је причала и о новом соју корона вируса који се појавио у Великој Британији, а потом и у другим европским земљама.

– Мислим да се ради о истом вирусу само да је мутирао, и питање је да ли се код њих поклопио вирус са епидемијом обичног грипа. Немам информације о новом соју вируса, и клиничким сликама, тако да не могу да причам о детаљима. Не мислим да ће се ишта радикалније дешавати од овога што се тренутно догађа и што се тиче овог вируса – навела је.

Открила је и да ли ће примити вакцину против корона вируса.
– Ја још увек имам антитела тако да ми тренутно није потребна вакцина, видећемо колико ће трајати тај период. Што се тиче вакцине врло важно је да грађани добију све информације, и да све буде максимално транспарентно поготово око вакцине за ковид пошто је и око саме заразе било много спорних питања у свету. Сматрам да је одлично да Србија има све вакцине и да грађани имају слободу избора коју желе да приме. Не свиђа ми се покретање питања око вакциналног пасоша и видим то као један облик тоталитаризма. Према свему што сам видела највећу предност дајем Спутњику В и надам се да ћемо успети да покренемо производњу на ‘Торлаку’ – истиче докторка.

За др Бранимира Несторовића каже да је феноменалан човек и лекар, те да слично размишљају по многим питањима.

– Бане је, пре свега, феноменалан човек и лекар. Нема доктора који није слао своје пацијенте код њега, то вам је најбољу доказ о каквом се лекару ради. И то сви знају, било каква критика на његов рачун и на рачун његовог познавања медицине је срамна. И могу да разумем лаике који коментаришу овако или онако, али не и докторе јер се добра зна ко је Бранимир Несторовић у медицини.

– Да, често мислимо слично о многим стварима, сматрам да је он неко ко много чита, и види медицину унапред. То о чему он говори то је будућност медицине, ко то не разуме боље да ћути, јер не разуме медицину. Његова харизма и приступачност су сјајни, он уме да приђе обичном забринутом човеку и зато му људи верују. И драго ми је да после целе оне хајке на њега, поверење људи није опала чини ми се да је веће него икада. Не треба да жалимо нити да славимо, Бане је Богу хвала ту, и драго ми је да је често у јавности. Да ли ће се обраћати као члан Кризног штаба или као доктор то је потпуно неважно. Али не смемо да заборавимо шта су неки људи урадили за целу своју кариијеру и да их олако пљунемо. За мене је Бане пријатељ и неко за кога сматра да фантастично познаје медицину – закључила је др Грујичић чија је подршка Бранимиру Несторовићу привукла велику пажњу јавности.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!(Телеграф.рс)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.