Корона и сатанин бал – “случајно” се појавио “заразан” плес који призива “спаситеља” из Јерусалима

5

ВИРУС игре који у себи носи песма “Јерусалема” скоро светлосном брзином захватио је планету. Људи широм света већ месецима плешу уз мелодију Јужноафриканца Мастера КГ и нигеријске госпел певачице Номцебо Зикоде, коју су отпевали на језику афричког народа Зулу.

На заразни ритам нису имуни ни свештеници, ни председници држава, ни спортисти, ни ватрогасци, ни полиција, а нарочито добро песма се примила међу здравственим радницима. “Јерусалема” је постала начин борбе против пандемије, јер нуди оптимизам и веру у заједништво.

Плесни кораци су лаки и свако без муке може да их научи и изведе. А, све је почело, рекло би се, наивно – група младих из Анголе отплесала је једноставну кореографију, грудва се закотрљала и лавину популарности више ништа није могло да заустави.




https://youtu.be/F-Dr0mVtojk

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Свет се расплесао у истом ритму – од медицинских сестара у Француској и Шведској, ватрогасаца у Кејптауну, уличних пролазника у Будимпешти, свештеника у Канади, пролазника у Италији, здравствених радника у Јужноафричкој Републици, Зимбабвеу, САД и Аустралији, до путника на аеродромима.

Снажна мелодија је плесна химна на разним мрежама попут “ТикТока” где су корисници створили стотине хиљада видео-записа, који су имали више од 340.000 прегледа. Песма је најтраженија на Shazam апликацији, а има више од 212 милиона прегледа на “Јутјубу”.




“Јерусалеманију” музички критичари упоређују са успехом који су својевремено имале бразилска “Ламбада” и шпанска “Макарена”, а психолози овај феномен објашњавају чињеницом да је пандемија донела тешка времена, у којима се јавља потреба за химнама и ритмом који позива на заједништво. Трећи свет зна формулу, јер би одавно нестао да нариче над својом судбином. Уместо тога и у песми “Јерусалема” они нуде оптимизам.

Прочитајте још:  АТИЊАНИ ЗАХТЕВАЈУ ОД ЗАПАДА ДА ОБУСТАВИ ИСПОРУКУ ОРУЖЈА УКРАЈИНИ (ВИДЕО)

Занимљиво је да су плесачи из Анголе, по чијим корацима се игра “Јерусалема”, видео-клип снимили за време ручка у једном дворишту, у предграђу анголског главног града Луанде. Док су јели, држећи тањире у рукама, нису били свесни да су кроз чисту забаву осмислили плес који је упркос пандемији срушио границе и баријере.

– Када смо радили “Јерусалему”, нисмо ни сањали да ће постати планетарно популарна. Мислили смо да ће се слушати искључиво на афричком континенту. Погрешили смо, људи широм света воле нашу песму – својевремено је признао Мастер КГ (24), чије је право име Кгаогело Моаги, који је заједно с певачицом Номцебо Зикоде постао права глобална звезда.

РОНАЛДОВА ХИМНА ЉУБАВИ

НА звукове “Јерусалеме” нису остали имуни ни Кристијано Роналдо и Џенет Џексон. Роналдо је поделио снимке прославе с партнерком, породицом и пријатељима, а песму је користио као тему видеа. “Живот је бољи с вашим најмилијима”, написао је Роналдо. “Уживајте у свим тренуцима с љубављу и срећом!”. Роналдов видео у само сат времена досегао је 1,4 милиона прегледа.

Jerusalem
Јерусалим, мој дом. Спаси ме,
Придружи ми се,
Не остављај ме овде!

https://lyricstranslate.com/sr/jerusalema-jerusalem.html-2

[table id=1 /]



Извор: “Вечерње новости”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Очајна неинспиративна песма и плес као и све “уметнине” рађене по наруџбини за новац, а штеловању прегледа на Јутјубу да не трошимо време.
    Слушам нет. радио станицу која пушта црначку друштвено ангажовану музику генијалне ствари, текст, музика, ефекти … али овакво ђубре не пуштају, а када погледам гледаност тих “спотова”?! Невероватно мала спрам вредности дела, тврдим да ниједан ДЈ који није подплаћен неће пустити ово исиловано исфабриковано срање.
    Чуј у јеку “пандемије короне” па ту је већ превара не постоји пандемија, постоји исилована тровачина из ваздуха + утицај 5 г. мреже у близини болница, постоји само глобалана лаж којa се подупире брдима новца, уцена, лажи “главних” медија, корумпираних лекара, политичара …. прљави Вавилон ће да изгори самоспаливши се од врелине сопствених лажи и противречности
    “Прљави Вавилон ( модерна цивилизација ) гори” … ова песма је милионе пута боља од од ово горе а погледајте колико има прегледа пар стотина за 2 године, а сваки дан је слушам на нет. радију, много се пушта а ово горе срање преко 300 милиона … смешно, е зато ће прљава цивилизација лажи, корупције, бесмисленог насиља … да гори и те како.
    https://www.youtube.com/watch?v=ANfMYEBB9Sc&list=RDANfMYEBB9Sc&start_radio=1&t=14
    Да се подсетимо да је реге музичара Боб Марлија убила ЦИА тако што му је подметнула новинара ( агента ) који му је “поклонио” “старке” патике у којима је била игла са отровом који је код Марлија изазвао канцер мозга због чега се и упокјио.

    1. Ево једне пркосне песме о супротностима и проблемима у Вавилону ( модерној цивилизацији ) политичарима, лекарима, адвокатима лажовима, лажљивој тв …
      Уз ту песму неће играти плаћеници банкстера ха, ха а и неће јој надувати гледаност на стотине милиона …
      https://www.youtube.com/watch?v=DCNwTbYuZFo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *