У Чачку мање од 10% медицинара изразило жељу да се вакцинише

2
празник

Чачак

У чачанском здравственом систему упослено је око 1.000 медицинара, међутим за вакцинацију против короне пријавило се само десет одсто. Kако сазнаје Нова.рс овај број је прецизиран после дефинисања списка за имунизацију који је сачинио Радни тим за праћење епидемије ковида 19.

Kада је у питању “Фајзерова” вакцина скоро да се нико и не јавља за имунизацију, а како каже наш саговорник из Опште болнице Чачак каква ће реакција бити на цепиво “Спутњик В” видеће се у наредном периоду.

Иначе, на подручју Моравичког округа, који обухвата Чачак, Горњи Милановац, Лучане и Ивањицу, за запослене у две болнице, једном старачком дому и четири Дома здравља постоји потреба за 204 дозе вакцине.




Наравно, не треба занемарити чињеницу и да је велики број здравствених радника био и заражен коронавирусом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према информацијама из чачанског Завода за јавно здравље, вакцине би ускоро требало да стигну у Моравички округ. Директор те установе, др Аксентије Тошић каже да је опрема за чување стигла, те да су формирани стационарни и мобилни тимови.

“Вакцинација ће прво бити обављена у овдашњем старачком дому. Такође, апелујем на суграђане који нису примили вакцину против сезонског грипа, могу то учинити у Домовима здравља”, поручио је он подсетивши да су оне испоручене, а грађани само треба да се јаве својим изабраним лекарима.

[table id=1 /]



Аутор: Љубица Сокић, Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “У Чачку мање од 10% медицинара изразило жељу да се вакцинише

  1. Партијци, сендвићари, ботови, судије, рођаци, гласачи, главешине државне, војне и полицијске … у ред на пелцовање, преко воде ( вакцине ) до слободе ( бесмртности )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *