Више јавно тужилаштво изрекло мере за скрнављење сатанистичког споменика „Вечна ватра“

1

Младић А. Р. (22), за кога се сумња да је са седамнаестогодишњаком пре недељу дана оскрнавио сатанистички споменик „Вечна ватра“ на Спомен-гробљу “ослободиоцима” Београда, на саслушању није износио одбрану и њему је изречена мера забране приласка малолетним лицима из те сумњиве групе, као и мера забране посећивања одређених места.

Како преносе Новости, он је саслушан у понедељак у Вишем јавном тужилаштву.




Припадници МУП пре два дана пронашли су двојицу младића, старијег су привели, док је против малолетника поднета кривична пријава за уништавање и оштећење туђе ствари и изазивање националне, расне и верске нетрпељивости. Они су осумњичени да су фарбом ишарали монумент, који су средином децембра открили председник Вучић и руски министар спољних послова Сергеј Лавров, те да су на канти боје оставили натпис „Ослободиоци? Не, никада“. Такође, угашен је и пламен, симбол споменика и српско-руског пријатељства.

Како је наведено из МУП, претпоставља се да је ова група оштетила и споменике на Калемегдану, у септембру и децембру прошле године. Црвеном и плавом бојом, као и увредљивим натписима биле су ишаране гробнице неосуђених комунистичких злочинаца на београдској тврђави у којима почивају Моша Пијаде, Иван Милутиновић, Иво Лола Рибар и Ђуро Ђаковић. Младићи су ишарали и њихове бисте, а интервенцијом надлежних комуналних предузећа, споменици су убрзо очишћени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Више јавно тужилаштво изрекло мере за скрнављење сатанистичког споменика „Вечна ватра“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *