Вучић ван реалности и знања колике су плате и пензије у Србији: Са две просечне плате може да се живи пристојно

1
Вучић (Фото: Председништво)

Просечна плата у Србији је 60.300 динара, а председник Србије Александар Вучић сматра да са две такве плате може да се живи пристојно.

„Нисам ја неко ко живи мимо света и добро знам да није лако ако породица има само једну плату и када је она 80.000. Али мора да се има у виду да смо у прошлости имали стопу незапослености од 26 одсто, а да је она данас између осам и девет одсто, што значи да у највећем броју породица имамо више од једне плате. Мислите ли да бих предлагао да свима исплатимо по 100 евра да не знам колико то људима значи? Наравно да је тешко, али не може Србија за шест година да сустигне Немачку“, рекао је Вучић за „Вечерње новости“.

Председник Србије је додао да се полако приближавамо том стандарду и да ће то да траје.

„Плате ће на крају 2025. године да буду близу 900 евра, мада све зависи и од короне, која нас је прошле године упропастила. Ни тада то неће бити довољно добро, али ће бити три пута више него 2014. године. То показује да се крећемо у добром правцу. Ако неко каже да може да повећа плату за 150 евра на годишњем нивоу, тај је ноторни лажов, јер би нам за то била потребна стопа раста која не постоји ни у Азији, а камо ли у Европи“, казао је Вучић.
Он поручује наредним генерацијама да треба да се концентришу на останак у Србији.

„Разлика се драстично смањује између онога како је напољу и онога што имамо у својој земљи. Вратио се Стефан Миленковић, враћају се инжењери, други успешни људи, који овде имају високу плату. Али зато морамо да водимо рачуна да им не оставимо висок јавни дуг и да имају посао“, оценио је председник Србије.

На питање како би оценио стање демократије на скали од 1 до 10, Вучић је рекао да не може он да даје оцене, али да је у Србији свакоме дозвољено да говорио, пише и јавно исказује ставове, преноси б92.

„Не знам, неки би рекли да сам и горе од аутократе, неке то не занима, а неки трећи би рекли да никада нисмо имали више слобода и неодговорности у изговарању најодвратнијих могућих гадости против људи из власти. Свакако да има и ствари које морамо да поправљамо, као што има и претеривања у причи о непостојању демократије, зарад политичких притисака“, казао је он.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!1 Коментар

  1. Predsednik sns-a nosi patike od 500 evra i njegov brat iste takve, a i dečak Danilo. Interesantno je da iste takve nosi i njihov prijatelj Tači.
    Oni idu u dobrom pravcu, samo neka kažu koliki je minimalan u Srbiji i koliko građana živi od minimalna.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.