Бајина Башта: Божићна вожња Дрином – симболичан почетак припрема за нова такмичења

0

(Фото: Дрина.инфо)

Традицију да за Божић заплове реком у бајинобаштанском кајак клубу “Дрина”, најбољем у Србији када су у питању дивље воде, одржали су и ове године. Божић на реци је и симболичан почетак припрема за нова такмичења.

Најпре ломљење чеснице а онда кајак и у Дрину. Иако је ових дана мутна и надошла после киша и топљења снега жеља да се крене кроз брзаке и вирове око светки познате кућице, за младе кајакаше је јача од свега, због поновног сусрета с реком после паузе.

Божићну вожњу Дрином зато нестрпљиво чекају и с лакоћом савладавају све њене изазове.

“Једва сам чекао овај дан, пошто смо правили неку паузу од месец-два, нисмо ишли уопште на воду, па сад крећемо да тренирамо за следећу сезону. Само што је мутна, мало већи водостај али навикли смо и на то”, наводи Богдан Ђурић.

Марко Марјановић да као и увек на Божић крену са тренинзима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Данас је Дрина мало већа него иначе. Ми се иначе такмичимо у кајаку на дивљим водама тако да ово и није нешто претерано захтевно”, додаје Марјановић.




У граду смештеном на обали Дрине, борба с чудима реке је у генима и спорт је морао бити везан за њу па је и давне 52. формиран кајакашки клуб који има и традицију и подмладак.

“Кајак клуб ‘Дрина’ је најтрофејнији клуб у Бајиној Башти, значи и најстарији клуб Бајине Баште, прошле године проглашен је за најуспешнији”, наводи Милутин Лукић председник Кајак клуба “Дрина”.

Бобан Савић, тренер наводи да су им планови да понове добре резултате – да буду прваци Србије у свим категоријама.

Прочитајте још:  Одржани протести широм Србије: Бајина Башта, Шабац, Ниш, Београд... (Видео)

“Планови су да бар поновимо ако не и поправимо резултат, да будемо прваци Србије као и ове године у свим категоријама. Имамо три репрезентативца и они да остваре добре резултате на европским и светским првенствима и светским куповима. То је аматерски спорт, ту нема никакве комерцијале, чисто љубав према спорту, према природи и здравом духу у здравом телу”, објашњава Савић.

Традиционална божићна вожња Дрином зато је за ове заљубљенике у реке и жеља да се сачува традиција и почне нова берићетна сезона, сасвим у духу празника.

[table id=1 /]



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *