ТЕРОР У АУСТРАЛИЈИ! Новаку прете хапшењем ако…

0

Новак Ђоковић (Фото: Photo by Tom Dulat/Getty Images)

Због пандемије коронавируса овогодишњи Аустралијан опен у Мелбурну биће другачији него било који претходни, почев од термина у фебруару, до до строгих правила која су увели организатори када је у питању придржавање мера.

Наиме, тенисери ће морати да прођу кроз обавезни карантин од 14 дана од доласка у Аустралију, где ће бити тестирани више пута за то време, а биће им дозвољено само ограничено време ван хотела и тренирање у малим групама тек после осмог дана.



Новак Ђоковић би уз Надала и Тима, требало да буде у одвојеном карантину у Аделејду, мада српски тенисер то не жели јер неће да има било какве привилегије у односу на остале тенисере.

Међутим како њему тако и свим осталим тенисерима прете озбиљне санкције уколико он или било који део његовог тима прекрше ригорозна правила која су прописана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Казне се крећу од новчане, па до дисквалификације, па чак и хапшења и депортације из земље.

Ево само неких од правила која су објавили медији у Аустралији:

– Свако ко напусти карантин без дозволе може бити кажњен са 19.000 долара уз додатне кривичне санкције.



– Ко прекрши правила, може да се суочи са дисквалификацијом, одузимањем новчане награде, продуженим карантином, хапшењем, па чак и депортацијом, што би могло да утиче на то да појединац у будућности буде у проблему за поновни улазак у Аустралију у наредним годинама.

– Такође, сваки прекршај било ког члана нечијег тима, сматраће се прекршајем самог играча.

Овај приступ нулте толеранције биће започет када се играчи укрцају на један од 18 чартер летова који полазе из седам различитих градова – Абу Дабија, Анталије, Дохе, Дубаија, Лос Анђелеса, Мајамија и Сингапура. Долазак у Мелбурн одвијаће се под полицијском стражом, а аутобуси ће путовати директно до одређених хотела

Прочитајте још:  Да ли је православним хришћанима потребан спорт?

Све ове строге мере коштаће Аустралијан опен више од 35 милиона долара, а такмичење ће доживети удар и због смањене продаје карата, пошто ће капацитет бити смањен на 50 до 75 одсто, стадиони ће бити подељени у три зоне, како би се смањио контакт и како би се олакшало праћење контаката уколико дође до позитивног случаја на корона вирус у публици.

[table id=1 /]



Курир спорт

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *