EPA/ Michael Reynolds

Одлазећи председник Доналд Трамп признао је да ће Џо Бајден бити наредни амерички председник, дан након насилног упада његових присталица у зграду Kонгреса.

Kако преноси АП, Трамп, који је у четвртак ујутро и даље неосновано тврдио да су избори покрадени, увече је саопштио да ће се усредсредити на неометану и мирну транзицију власти на Бајденову администрацију.

“Kонгрес је потврдио резултате. Нова администрација ће бити инаугурисана 20. јануара. Сада сам усредсређен на то да осигурам неометан и миран пренос власти. Овај тренутак захтева зацеливање рана и помирење”, навео је Трамп у видео снимку који је постављен на Твитер.




Трамп је осудио насиље, наводећи да су учесници нереда укаљали седиште америчке демократије. Није међутим говорио о својој улози у подстицању насиља, преноси АП.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1347334804052844550?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1347334804052844550%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Finfo%2Fvesti%2Findex.php%3Fyyyy%3D2021mm%3D01dd%3D08nav_category%3D78nav_id%3D1792307

“Вечна ми је част да служим као ваш председник. Свим дивним присталицама поручујем да знам да сте разочарани, али такође желим да вам кажем да наше изванредно путовање тек почиње”, навео је Трамп, који је суочен са позивима да поднесе оставку или да буде смењен после напада у среду, наводи Глас Америке.

Трампова портпаролка Kејли Мекенени претходно је саопштила да цела Бела кућа осуђује насиље које се у среду догодило у америчком Kонгресу и поручила да они који су прекршили закон треба да кривично одговарају.

“Ми то осуђујемо – председник и ова администрација – на најснажнији могући начин”, рекла је новинарима Мекененијева на брифингу за новинаре у Белој кући. “То је неприхватљиво, и они који су прекршили закон треба да буду кривично гоњени”.

Прочитајте још:  Индонезија, Египат, свуда даље: оружје које не пуца на Русију

Портпаролка Беле куће није одговарала на питања новинара.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Трамп признао

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *