У Србији вакцину прoтив короне примило више од 7.000 људи

4

EPA-EFE/HOTLI SIMANJUNTAK

До сада је вакцину против коронавируса примило више од 3.000 корисника у старачким домовима и око 4.000 здравствених радника, изјавио је данас министар здравља Србије Златибор Лончар и додао да је план да се до краја недеље вакцинише још око 3.000 људи.

Он је новинарима у Београду рекао и да је направљен распоред и план имунизације и да је већ 95 одсто вакцина на локацијама где ће бити апликоване.

Лончар је рекао да има земаља које су набавиле вакцину, али да се нису добро организовале што се тиче вакцинације.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији, навео је да се смањује број прегледа и пријема у болнице, али је додао да то ипак није права слика јер су људи мање одлазили код лекара током празника, преноси Танјуг.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Реалну ситуацију имаћемо после празника”, рекао је министар и додао да је циљ да што пре из ковид система изађу и да се врате редовном систему рада – Институт за ортопедију Бањица, Институт за реуматологију, Медицина рада, неки од клиничко-болничких центара како би се укључили у дежурства и растеретили Ургентни центар и ВМА.

Министар каже да је најважније да се што више грађана вакцинише, да привреда крене нормално да ради.

„По свим проценама, имунитет од две дозе вакцина траје око шест месеци, што значи да већ сада морамо да се припремимо за јесен и да од септембра или октобра крене вакцинација здравствених радника, просветних радника, државних службеника који су у контакту са грађанима, угрожених категорија становништва”, навео је Лончар.

Прочитајте још:  Драгослав Љубичановић: Западне НВО транспортују мигранте кроз Србију (Видео)

Напоменуо је и да ће то бити озбиљан посао за здравствени систем.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “У Србији вакцину прoтив короне примило више од 7.000 људи

  1. “имунитет од две дозе вакцина траје око шест месеци, што значи да већ сада морамо да се припремимо за јесен”
    Значи багра решила да нас филује сваких 6 месеци отровима да виде ко ће докле преживети, план “депопулизације” у најави спроводе га “наши” логорски др. од милошта у народу звани Др. Смрт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *