ЕПС Дистрибуција „преузима“ бројила од корисника

0
ЕПС (Фото: Јутјуб)

Предузеће ЕПС Дистрибуција саопштило је да ће у складу са Законом о енергетици од свих корисника преузети мерне уређаје, мерно-разводне ормане, прикључне водове, инсталације и опрему у мерно разводним орманима. Уговор о преузимању може да потпише законски корисник система или особа којој је он издао важеће законско пуномоћје.

Додаје се да ће ЕПС Дистрибуција преузети и обавезу одржавања преузете опреме.

Kорисници система немају никакве трошкове у вези са преузимањем, а ЕПС Дистрибуција уредиће услове преузимања уговором у складу са Законом о енергетици.

Kако се наводи, обавештење и уговор у два примерка су достављени корисницима система на адресу на коју им се шаље и рачун за електричну енергију.Један потписан примерак уговора потребно је вратити надлежном огранку ЕПС Дистрибуције у року од осам дана на адресу која је назначена у обавештењу.

ЕПС Дистрибуција наводи да уколико корисници система не потпишу уговор о преузимању, остају одговорни за исправност и одржавање те опреме и мерних уређаја, што значи и да ће сносити све будуће трошкове њиховог одржавања.

Преузимање мерних уређаја и остале опреме не значи и истовремену замену постојећих мерних уређаја.

Наглашено је да ће се њихова замена радити у складу са постојећим законским прописима.

Од укупно 3,68 милиона мерних места, ЕПС Дистрибуција је до сада преузела опрему и мерне уређаје на око 600.000 мерних места.

У фази која је започета сада, на дистрибутивном подручју Београда мерни уређаји и остала наведена опрема биће преузети од 163.280 корисника.

На дистрибутивном подручју Новог Сада 168.610, на подручју Kралјева 163.670, Ниша 104.260 и на подручју Kрагујевца 50.180.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.