ЕПС Дистрибуција “преузима” бројила од корисника

0

ЕПС (Фото: Јутјуб)

Предузеће ЕПС Дистрибуција саопштило је да ће у складу са Законом о енергетици од свих корисника преузети мерне уређаје, мерно-разводне ормане, прикључне водове, инсталације и опрему у мерно разводним орманима. Уговор о преузимању може да потпише законски корисник система или особа којој је он издао важеће законско пуномоћје.

Додаје се да ће ЕПС Дистрибуција преузети и обавезу одржавања преузете опреме.

Kорисници система немају никакве трошкове у вези са преузимањем, а ЕПС Дистрибуција уредиће услове преузимања уговором у складу са Законом о енергетици.

Kако се наводи, обавештење и уговор у два примерка су достављени корисницима система на адресу на коју им се шаље и рачун за електричну енергију.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Један потписан примерак уговора потребно је вратити надлежном огранку ЕПС Дистрибуције у року од осам дана на адресу која је назначена у обавештењу.

ЕПС Дистрибуција наводи да уколико корисници система не потпишу уговор о преузимању, остају одговорни за исправност и одржавање те опреме и мерних уређаја, што значи и да ће сносити све будуће трошкове њиховог одржавања.

Преузимање мерних уређаја и остале опреме не значи и истовремену замену постојећих мерних уређаја.

Наглашено је да ће се њихова замена радити у складу са постојећим законским прописима.

Од укупно 3,68 милиона мерних места, ЕПС Дистрибуција је до сада преузела опрему и мерне уређаје на око 600.000 мерних места.

У фази која је започета сада, на дистрибутивном подручју Београда мерни уређаји и остала наведена опрема биће преузети од 163.280 корисника.

На дистрибутивном подручју Новог Сада 168.610, на подручју Kралјева 163.670, Ниша 104.260 и на подручју Kрагујевца 50.180.

Прочитајте још:  ЕПС за недељу дана изгубио половину годишњег профита

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *