Слободан Динић: Григоријевих 300 изузетних НАТО регрута

4

Владика Григорије

Празничне дане београдска чаршија прекраћује погађајући ко улази у 300 Григоријевих супермена који ће Србију одвести у „светлу будућност“ звану топовско месо НАТО пакта.
Заиста тешко је регрутовати и тридесет, а не тристотине разумних људи који ће поћи за овим визионаром кога нико из најближе околине не узима за озбиљно.
Ипак, два имена су несумњива:

⁃ Први је легендарни опозиционар Млађан Ђорђевић, иначе прави аутор маркетиншке преваре о 300 изузетних НАТО регрута. Млађа је желео да сам буде генерал ове виртуалне јединице, али се суочио са чињеницом да га после три деценије бављења политиком нико не препознаје. Тинејџери када виде његову фотографију, ни данас не знају ко је заправо тај човек. Не кажу: „Наш политички идол, наш председник“, него: „Види Паја Патак или Хомер Симпсон“. У најбољем случају кажу: „Јел ово онај који је у Хаг послао Караџића и Младића, уз Гришину подршку?“ Стога је место команданта препустио свом саборцу који више води бригу да се његова фризура допадне новинаркама N1, него и служењу литургије, посту и молитви.




⁃ Други члан 300 величанствених је, без сваке сумње, владика пожаревачки Игњатије. Он није баш прави добровољац. Задовољан је својим животом. Од сиротињске младости у селу крај Ниша, коју је провео колико сит, толико и гладан, спасли су га школовање о трошку цркве у богословији, факултету, постдипломске у Грчкој. И то буквално све за џабе. Све са благословим Патријарха српског и Светог Синода. Где то још има. Али, у Грчкој су га стартовали и купили заувек Цариградски калуђери. Од њих је попио причу да је Патријарх у Цариграду православни папа, да га и СПЦ мора беспоговорно слушати, да је Свети Сава на превару стекао аутокефалност, итд, итд… И од када је постао владика у Пожаревцу, он то беспоговорно извршава. Заборавио је да му две деценије родитељи ни гаће нису купили, него само црква коју је основао Свети Сава, кога он, као ни патријарха српског, више не признаје и не слуша. Тако се и кандидовао да га Григорије, као идеалног кандидата за НАТО-патријарха уврсти у елитних 300 који треба Шумадинце да наведу да прођу као домобрани под Стаљинградом.

Прочитајте још:  Мештани Матарушке бање потписују петицију против ЦОВИД болнице

Григоријеви и Млађини НАТО виртуелни „Спартанци“ се неће смирити док на челу СПЦ не виде НАТО послушника који ће Српску цркву испоручити Цариградском папи на тацни. Зато ових дана несрећни оцеубица Теодосије копа рукама и ногама да се избави са Косова јер му је Григорије наменио нечасну улогу уколико НАТО кандидат за патријарха не победи на изборима. Улогу да Пећку патријаршију прогласи једином истинском патријаршијом и да раколи СПЦ на два дела. Око Пећке патријаршије Григорије планира да окупи све НАТО владике од Косова преко Црне Горе до Херцеговине, коју би потом признао Цариградски папа, а цркву у Србији да прогласе филијалом руске цркве и партијском црквом сатрапа Вучића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Под изговором борбе против Вучићевог режима прави циљ борбе НАТО „Спартанаца“ је затирње СПЦ. Даље растакање цркве Светог Саве би ишло сукцесивно, док се не сведе на простор Београдског пашалука.

Слободан Динић

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Слободан Динић: Григоријевих 300 изузетних НАТО регрута

  1. Opasnije i od Kovida 19 je napad na poštene ljude.Koliko do juče sam vas smatrao svojim domom a i vi prodadoste dušu nečastivim silama koje haraju Srbijom i podržavajući fašistički režim.Nešto ne viđeno u politici,svetskoj,Srbija i robovi ili roboti fašističkog režima na čiju se stranu i vi svrstavate plaćenici vučkovi…promenite naziv VASELJENSKA,VI STE KURVINSKA štampa,medij ili šta već…

    1. Petre, nemoj tako žustro. I ja se čudim napadima na episkopa. Nadam se da je nesporazum. I ti i ja i vaseljenska i vidovdan i čak i jedan kurir, pa i episkop, branimo isti gol. Neki od nas, igrača u timu, smo svakako neobavešteni. Neki zavedeni, neki vole da driblaju sami pa i makar izgubili loptu ili dali autogol.

      Ajd da se saberemo. Svi sumnjaju u sve. Ja iskonsko zlo ne vidim ni u vučiću, ni u grigoriju, ni u vaseljenskoj, kuriru, tebi, pa nadam se ni u meni.

      Moramo se sistematski pozabaviti temom. Ovo se ne rešava pukim simpatijama i navijanjem.

      Hajde da se ne vređamo. Da bi pročistili svoj rečnik, moramo pročistiti i svoje misli. Onda će i odgovori na pitanja biti jasniji.

      Pozdrav

  2. Што год радио,где год кренуо,кога год кандидовао, идемо његовим стопама ми верујући правим људским вредностима а не фашистима на власти.Како год га називали или прозивали народ има слуха за Божију правду а не фашиста и поданика њихових који га покушавају окаљати и оцрнити пред народом свесни његове моћи али неће им успети…Да ви режимска телевизијо која крену у рат против Србије и пропалог народа њеног…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *