Како је ухапшен па пуштен Брано Мићуновић

1

Бранислав Брано Мићуновић (Инстаграм)

Никшићанин Бранислав Брано Мићуновић и његови пријатељи Сава Вујовић и Срђан Мићуновић пуштени су јуче из притвора да се бране са слободе. Ову информацију је за „Вијести” потврдио њихов правни заступник адвокат Данило Мићовић.

Ту одлуку донело је, према наводима „Побједе”, Основно државно тужилаштво у Котору. Прексиноћ је на саслушању иначе свој тројици био одређен тужилачки притвор од 72 сата.

Црногорски бизнисмен Мићуновић и његови пријатељи су на Бадњи дан око подне изашли из хотела „Сплендид” и упутили се ка Будви. Кренули су у два аутомобила.




Приведени су код Будве, пошто је контролом возила полиција пронашла оружје у једном од аутомобила. Они су на Божић око 15 часова доведени у которско тужилаштво на саслушање, које је трајало до после 18 сати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Адвокат Мићовић рекао је прекјуче да је један од ухапшених пријатеља Брана Мићуновића током саслушања у Основном државном тужилаштву у Котору признао да је оружје које је полиција пронашла током претреса два возила његово.

„Оружје није пронађено у возилу у коме је био Мићуновић. Мићуновић не носи оружје”, казао је Мићовић који је додао да је бизнисмен пошао кући на Бадњи дан који је планирао да прослави у кругу своје породице у Будви.

Брано Мићуновић се деценијама доводи у везу са многим криминалним активностима, али никад му ништа од тога није доказано. Такође, важи за особу веома блиску породици Ђукановић. Привођење Брана Мићуновића коментарисало се као чин којим је послата порука да у Црној Гори више нема недодирљивих.

Прочитајте још:  Хулк Хоган на мети критика: Шта ће вам вакцине, фокусирајте се на Бога




Ако иза атрактивног хапшења Брана Мићуновића не стоје већ прикупљени и то врло поуздани докази о неком озбиљном кршењу Кривичног законика, чини се да ће „ова бомба од вести експлодирати у дворишту владе”, објавиле су јуче подгоричке „Вијести”.

У коментару под насловом „Поправни за премијера”, лист подсећа да ово није прво притварање, али ни последње које ће се, како кажу, завршити на исти начин као сва претходна. Брано Мићуновић је, наводе, полицији интересантан „само” 37 година, од 1983. и убиства Стјепана Ђурековића.

„Вијести” наводе да популизам „по хитном поступку” нове владе може послужити за домаћу употребу, али само накратко. У коментару о раду нове црногорске владе се каже да се не зна да ли је власт на ову акцију мотивисала прича о најславнијем чикашком гангстеру Ал Капонеу, који је пао због утаје пореза.



[table id=1 /]

Александар Бојовић / Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како је ухапшен па пуштен Брано Мићуновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *