Грађани Србије поклонили Етихаду 96 милиона долара а све захваљујући шемама ПАМЕТНОГ економског убице

1
Александар Вучић (Фото: Принтскрипт)

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да је Влада Србије откупом од Етихада 31 одсто удела у Ер Србији за 100 милиона евра омогућила компанији из Уједињених Арапских Емирата зараду од 96,1 милиона долара само на тој трансакцији.

„Цена по којој је Влада Србије 2013. године уступила један одсто удела Етихаду износила је 816.000 долара. Цена по којој тај удео откупила 2020. године је 3.96 милиона долара. Чист ћар за Етихад износи 3,1 милиона долара за један одсто удела, а за 31 одсто чак 96,1 милиона долара, и истовремено је компанија из Емирата задржала 18 одсто удела у Ер Србији“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић, који је и председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво, додао је да је одлука владе донета крајем децембра о откупу удела у Ер Србији по тој цени „још један у низу парадокса који буди сумњу да је реч о прању новца“.
„Чланови Владе Србије нису научили основно правило да се купује јефтино, а продаје скупо, него чине управо супротно јер мисле да ће њихово незнање, грешке и бахатост платити народ“, рекао је Ковачевић.

„Народна странка обећава грађанима да ће по промени власти детаљно бити испитани сви уговори којима је нанета штета грађанима и који су за последицу имали одлив новца пореских обвезника Србије“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је подсетио да је Сава центар продат по цени од 175 евра за квадратни метар, а да власт истовремено планира постављање надстрешнице на београдској пијаци Каленић по цени од 4.000 евра за квадратни метар.

„Нисмо заборавили ни уговор о куповини авиона за потребе Владе Србије који је проглашен државном тајном. Од када је куповина авиона тајна и где је то још тајна? Где се путеви граде по дупло вишој цени него у окружењу“, упитао је Ковачевић.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Србин.инфо

1 Коментар

  1. ЉУДСКИ ЈЕ ВЕРОВАТИ ИСТИНИ, А ЛАЖ БАЦИТИ, КАО НАЈВЕЋЕ ЗЛО

    Лепо је што испитаници верују свом вољеном вођи, или им је тако сугерисано, јер је нас лаж одржала осам година на пиедесталу богатих народа у Европи и шире. Ко не верује да је наш привредни развој шампион у Европи, а ти исти који верују у то, када седну за столом за ручавање могу само да се крсте.Са платама и пензијама задњи смо у Европи и четвртину становништва је на ивици глади (сиромаштва) и тако им треба, верују бајколажима, хвалоспевима и нека гледају свог лажова као икону. Овде треба да предњаче пензионери, којима је отимана пензија пуних четири година, покрадени и задовољни јер су добили писануу лажну захвалност оног коме највише верују. И треба да му верују јер је, осим отимања пензије, остатак је умањио са 70% просека плате, пала је на 46%. То је та истина коју нико им не саопштава, а њихов број почео да се смањује, то значи и да се смањује и гласачка машина. Ово је епоха када лаж надмашује сваку истину. Народ је поклонио новац Етихаду, 96 милиона евра, Клинтоновој три милиона евра, Албанији, има се може се.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.