Заливена пита са вишњама: Сочна и слатка – постаће омиљена посластица ваше породице!(РЕЦЕПТ)

0

Shutterstock

Састојци:

– 1 паковање кора за питу

Фил:

– 4 ком јаја
– 1 чаша шећера
– 1 чаша уља
– 1 чаша јогурта
– 1 чаша гриза
– 1 кесица прашка за пециво
– 700-800 г вишања

Прелив:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



– 4 чаше воде
– 2 чаше шећера
– 1 кесица ванил-шећера

Припрема:

Мера је чаша је од јогурта, од 180 мл. Прво припремите фил. Јаја и шећер пенасто умутите миксером. Додајте гриз помешан са прашком за пециво, уље и јогурт. Све заједно умутите још мало док се не повежу састојци.

Вишње операте, очистите од коштица и оцедите. Kоре раздвојите и поделите на 6 гомилица по 3 коре. Остале коре, ако вам преостану у паковању, одложите или искористите за нешто друго.

Овде вам је потребно само 18 кора за 6 финих и танких ролатића. Прву кору раширите и премажите са 4-5 кашика фила, другу ставите преко и урадите исто тако, па ставите трећу кору.

Њу не премазујете филом већ по ивици поређате вишње. Правите мале гомилице од вишања и ређајте их густо једну до друге како би вам пита била богата и лепо округла када је смотате.



Дакле, када сте поређали вишње, уролајте коре у танак и округао ролатић лагано притискајући и обликујући га. Тако урадите и са преосталим корама. Плех од рерне премажите са мало уља и ређајте ролате правећи мали размак између.

Попрскајте питу са мало уља одозго пре печења. Испеците питу у рерни загрејаној на 180 степени док фино не порумени одозго. Дужину печења прилагодите својој рерни (око 15-20 мин. оквирно).

Извадите питу и оставите је да се охлади. Хладну питу исеците на парчад и прелијте врућим сирупом.

Прочитајте још:  Рецепт за домаће Моцарт кугле

Припрема сирупа:

Шећер ставите у шерпу заједно са ванил-шећером, прелијте водом и кувајте док не проври повремено мешајући да би се шећер растопио. Kувајте 10-ак минута, не треба да буде густо као за баклава. Врео сируп прелијте преко охлађене и исечене пите, прохладите мало и послужите.

[table id=1 /]



Coolinarika.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *