СНС КАРТЕЛ на грбачи народа: Весићева жена директор маркетинга код Кокезе у ФСС

0

Председник ФС Србије Славиша Кокеза по ступању на дужност 20. маја 2016. године одмах се прославио укидањем агенције „Плави, плави“, дугогодишњег успешног бренда Савеза и то под објашњењем да послује са губитком.

На првом Извршном одбору нови врховник спрског Савеза је декларативно, без консултација, без аргумената донео одлуку о укидању туристичке агенције основане 1999. која је по нивоу, квалитета услуга била веома угледна не само у земљи већ и у иностранству. Ко је икада путовао у њиховом аранжману зна какве су професионалне и људске величине тада руководиле агенцијом: директор Јован Јоца Бурмаз, човек од знања, угледа за кога није постојао нерешив проблем, па затим Снежана Малушевић, у најкраћем „жена змај“, као и остали људи да их не набрајамо све.

Кокеза је Агенцију укинуо када је Јован Бурмаз био оперисан (16. мај), када је био у шок соби и са 50/50 шанси да се опорави од канцера!Главни Кокезин адут био је тврдња да Агенција ствара губитке, а да су запослени само терет са платама. Тек тако, људи су се од 1. октобра 2016. нашли на улици, без посла иако је истина сасвим другачија. Када се у 2017. завршила ликвидација агенције, са неким ненаплаћеним потраживањима, судски добијеним споровима који нису ушли у биланс – „Плави, плави“ су ФС Србије оставили плус од 6.000.000 динара или 50.000 евра. И то је једина истина.

Председник ФСС је комплетан посао пребацио на почетку агенцији „Биг Блуе“. Наводно је поменута туристичка агенција давала боље услове и била је јефтинија што није могуће, а није ни тачно. „Плави, плави“ су пословали у оквиру Савеза, за комплетан аранжман са авио картама, трансферима, аутобусима, хотелским смештајем нису наплаћивали провизије које нису мале, већ је новац остајао у каси ФСС. То значи да нико није могао да понуди боље услове и јефтиније аранжмане од „Плави, плави“.

Зато је цела прича председника ФСС неутемљена, а нагађања да је он био и сувласник „Биг Блуе“ нису доказане. Зна се само да су власник „Биг Блуа“ Иван Радојевић и Славиша Кокеза напредњачки другари. И није спорно што је ФСС у тим околностима успоставио сарадњу са признатом туристичком агенцијом која је добро пословала од 2006. године, већ што је укинио економски исплативу агенцију Савеза и послао људе на улицу.Други разлог укидања „Плави плави“ је место директора Маркетинга у Савезу, а та улога је поверена – Вањи Костић, познатијој као супрузи Горана Весића, заменика градоначелника. Чим је у децембру 2016. покренута ликвидација „Плави Плави“, Вања је напустила Маркетинг ФК Црвене звезде и прешла на Теразије 35. Госпођа Костић, бар тако кажу, зна посао, али је потпуно нејасно зашто је Кокеза није поставио на чело агенције „Плави плави“ уместо Јована Бурмаза који је био пред пензијом, већ је ликвидирао агенцију.

Директор Маркетинга је уговорила рецимо превоз са „Бан бусом“, док је раније превозник ФСС била „Ласта“ и то уз уговор да 70.000 километара годишње вози бесплатно, а тек осталу километражу наплаћује. Немерљива разлика.

Некада су путовања са агенцијом „Плави Плави“ била уживање јер је све било под конац, данас је то нека друга прича. Коректна, али ни изблиза као некад. Питање је за Славишу Кокезу, колико је новца уштедео ФСС гасећи „Плави плави“ и прелазећи на коришћење других агенција?

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!директно.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.