Сви грађани Србије имаће јединствени електронски здравствени картон

1
(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Сви грађани Србије поседоваће јединствени електронски здравствени картон у којем ће се налазити подаци из свих здравствених установа, доступни грађанима и њиховим лекарима у сваком тренутку.

На тај начин повезани здравствени систем биће транспарентнији, ефикаснији и квалитетнији, а уштеде у буџету које се на овај начин остваре, биће употребљене за здравствену инфраструктуру и плате запослених, а све то биће омогућено након што је данас Влада Србије одлучила да формира Координационо тело за дигитализацију у здравственом систему, пренео је Танјуг.

Дигитализација здравства, наиме, омогућиће да све здравствене установе имају модерне информационе системе повезане у јединствени систем, који ће обезбедити размену свих релевантних података.

Влада је данас усвојила и Уредбу о утврђивању Програма подршке пословне инфраструктуре за 2021. годину, за чију намену су обезбеђена средства у износу од 1.007.940.000 динара.
Циљ програма је унапређење развојног потенцијала јединица локалне самоуправе кроз стварање повољних услова за привлачење инвестиција, унапређење привредног амбијента и отварање нових радних места.

Програм се односи на области саобраћајне, комуналне, електроенергетске и друге инфраструктуре, уређење површина јавних намена, као и на остале пројекте који су у функцији развоја туризма и других привредних делатности.

Усвојена је данас и Уредба о подстицајима инвеститору да у Србији производи аудиовизуелно дело, како би се ублажиле економске последице по аудиовизуелну производњу услед епидемиолошке ситуације у Србији.

Влада је данас усвојила и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Северне Македоније о сарадњи у области борбе против кријумчарења миграната.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Краљевине Лесото о сарадњи у области одбране, којим се успоставља правни оквир у области одбрамбене и безбедносне политике, војноекономске и научнотехничке сарадње, војног образовања и обуке, војне медицине и ветерине.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Политика

1 Коментар

  1. A sta je sada ? Nejedinstveni ? Onda se to stavi u cip da se ne bi nosila teska zdravstvena kartica, pa cip u telo, pa zigosanje gotovo ? Kako je to mudro ! Sve demon do demona ! Pa platicete kad tad Bogu i ljudima !

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.