Порука из Немачке: Хитно решити проблем Албанаца на југу Србије

2
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Немачка посланица из редова Зелених и известилац Европског парламента за тзв. Kосово Виола фон Kрамон реаговала је због Албанаца на југу Србије.

Она је навела да питање адреса Албанаца у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, на југу централне Србије, мора хитно да буде решено.

Фон Kрамонова је на Твитеру реаговала на објаву председника општине Прешево Шћиприма Арифија, који тврди да је “суспендовање адреса Албанаца са пребивалиштем у Србији јединствено, с обзиром на то да је систематично и да се односи само на албанску мањину”.

Према оцени Виоле фон Kрамон, то је “огроман проблем” и представници ЕУ Жозеп Борељ, Мирослав Лајчак и Оливер Вархељи требало би да га хитно реше са Београдом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Tanjug

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Порука из Немачке: Хитно решити проблем Албанаца на југу Србије

  1. Njemačka je vrlo brzo rješila status Srba u Hrvatskoj priznanjem državnosti Hrvatske a oduzimanjem prava Srbima koji su u stvaranju Jugoslavije bili konstiutivni narod i kojem su oduzeli pravo na svoju državu.I danas nastoje da nam umanje pravo na državnost davanjem prava svim nacionalnim manjinama iznad prava po međunarodnim zakonima a srbi iz čitave Jugoslavije ostaju u međunacionalnim zajednicama bez prava na svoju državu iako su bili konstituvni narod.
    Sada se mješaju u sve i u Srbiji i hoće da je još smanje. Ali oni su naši ,,PRIJATELJI ” !
    A naši ,,PRIJATELJI ” rade sve da Srbima oduzmu i ovo što su nam ostavili od našeg teritorija i naroda bez prava da imamo svoju državu a jedini smo narod na svjetu kojima se i to pravo oduzima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *