Цимет је здрав, али постоје ситуације када треба смањити његово коришћење

0

Фото: Депосит

Студије показују да цимет делује антимикробно, противупално, антидијабетичко, антиканцерогено…Такође, помаже и код губитка килограма, али и у борби с акнама. Али када треба смањити његову употребу или ограничити количину?

Дијабетес

Цимет има значајан утицај на шећер у крви. Иако студије показују да цимет може смањити шећер у крви, узимање великих количина може имати негативне ефекте. Разговарајте са својим лекаром пре него што узмете цимет као додатак. Кориштење у рецептима и посипање по напитцима сасвим је у реду.

Дијабетичари који узимају лекове за контролу шећера у крви треба да избегавају велике количине цимета.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Алергије

Неки људи су алергични на цимет или им изазива иритације коже и уста. Ако дође до иритације, престаните да користите производ који садржи цимет. Такође, кумарин, састојак који се налази у неким производима од цимета, може изазвати проблеме с јетром ако се једе у великим количинама.

Цимет и кожа

Стручњаци за улепшавање говорили су о предностима употребе цимет маски за лице. Они наводе да маске с циметом имају антибактеријска својства и ефикасне су у чишћењу акни убијањем бактерија које их узрокују. Зачин има антибактеријско деловање, али га не употребљавајте по целом лицу, јер може да изазове иритацију, посебно на осетљивом подручју око уста и очију.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *