КоССев: Грађани Албаније од јуче могу у Србију, и обрнуто, само са личном картом

1
запад, експлозива, дечака

Албанија (Фото: Јутјуб)

Грађани Албаније од среде могу да уђу на територију Србије само са личном картом, саопштило је албанско Министарство за Европу и спољне послове, а преноси портал КоССев. Овако нешто омогућено је, како је речено, након ступања на снагу споразума који су потписали владе две државе.

„Сада ће се за све држављане Албаније који путују у Србију сматрати као важећа следећа документа: пасош, дипломатски пасош, службени пасош, путна исправа за улазак (повратак) у Репулику Албанију, биометријска лична карта“. Овим споразумом омогућено је и држављанима Србије да пређу албанску границу само са личном картом, поручило је ово министарство, а преноси КоССев.




Исто ће моћи да учине и са обичним, дипломатским или службеним пасошем, дозволом за пролазак и биометријском личном картом, додали су.

Осим грађана Србије, само са личном картом у Албанију могу ући и грађани Црне Горе, Северне Македоније, БиХ и Косова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Омогућавање грађанима Албаније да уђу на територију Србије само са важећом биометријском личном картом резултат је међудржавног споразума између две земље у склопу иницијативе о мини Шенгену потписаног почетком новембра месеца.




Одлуку о уласку само уз личну карту претходно је усвојила Влада Србије наводећи да се њеном применом стварају додатни предуслови за даље развијање привредне, економске, научне, просветне, спортске и културне сарадње између две државе.

Иницијатива балкански „мини Шенген“ створена је с циљем елиминисања препрека слободном кретању људи, роба, услуга и капитала у региону.

Њу су покренули председник Србије и премијери Албаније и Северне Македоније потписивањем заједничке декларације о регионалној сарадњи.

Прочитајте још:  Прошла све тестове: Војска Србије увела пушку која мења калибар у односу на муницију

Иницијативи би, према овој идеји требало да се придруже све земље Западног Балкана, али и Приштина која се на то обавезала потписивањем споразума о економској нормализацији у Вашингтону 4. септембра ове године. Међутим, за сада састанцима о „мини Шенгену“ није присуствовао косовски премијер, као ни представници Црне Горе и Босне и Херцеговине, наводи КоССев.

[table id=1 /]



КоССев

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “КоССев: Грађани Албаније од јуче могу у Србију, и обрнуто, само са личном картом

  1. Ха, ха, ха … дивно, какво олакшање за Србе, када иду у Албанију неће више морати да се смарају показујући пасош на грани него само личну карту!!!
    Ураааааааа за напредну српску власт, само напред на јагњетинуууууууууууууууууу
    Све за стомачину и џеп без дна, а буџелар ни за шта!
    Ајмо у ред ко још није примио вакцину па да угасимо петролејку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *