Милов брат ојадио Србију за 6.500.000 евра!

3
ђукановића

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Брат од ујака Мила Ђукановића и син доскорашњег црногорског премијера Душка Марковића ојадили су Србију за најмање 6,5 милиона евра. И то из Београда, с обзиром на то да поменути тандем ради у Контроли летења Србије и Црне Горе (СМАТСА), у којој Србија има 92 одсто власништва, а Црна Гора осам одсто.

Поменути милиони односе се на дуг који црногорска авио-компанија “Монтенегро ерлајнс” (однедавно у стечају) има према СМАТСА и сада га је немогуће наплатити. А Лазо Максимовић (Милов брат) и Предраг Марковић (Душков син) кривци су што тај дуг није на време наплаћен.

Лаж до лажи

Не тако давно, у јуну прошле године, Максимовић, иначе заменик директора СМАТСА, тврдио је да ће црногорска влада преузети дуг “Монтенегро ерлајнса”, вадећи се да то већ није урађено због коронавируса и немогућности путовања и састанака, али да ће се “чим се отворе границе и мало крене саобраћај, о томе договорити”.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, границе су се увелико отвориле, а саобраћај је кренуо пуним интензитетом, али од споразума који је као готову ствар најавио Лазо није било ништа.

Сада, када је ова тема поново у жижи, Максимовић је обрнуо плочу.

– “Монтенегро ерлајнс” дугује СМАТСА око 6,5 милиона евра за трошкове прелетања авиона. Тај дуг није од јуче, већ је настајао годинама – признао је Максимовић, али није објаснио зашто дуг није наплаћен принудним путем, нудећи прилично немушто објашњење:

– Црна Гора је крајем 2019. године донела закон којим је предвидела да преузме дугове компаније “Монтенегро ерлајнс”, између осталих, и дуг према СМАТСА. Она је тада законом преузела дугове, али не знам да ли ће то бити испоштовано зато што је Агенција за заштиту конкуренције у Црној Гори онемогућила спровођење тог закона. Како ће се даље решавати, да ли кроз стечај или на неки други начин, ми то не знамо.

Прочитајте још:  Пуцњава у Београду: На снази акција "Вихор 3"



“Заборавио” је, међутим, Максимовић не само шта је причао у јуну већ и чињеницу да је од краја 2019. прошло 13 месеци и да је за то време могло свашта да се предузме да се макар део дуга наплати. Подсетимо, широм света су многобројни случајеви да се авио-компанијама које дугују чак и заплењују авиони.

У дружини милогораца унутар СМАТСА значајан играч био је и Никола Вукићевић, који је био генерални директор директората за буџет у министарству финансија Црне Горе, председник одбора директора “Монтенегро ерлајнса” и члан скупштине СМАТСА испред Црне Горе. Обављао је, дакле, битне функције и на страни повериоца и на страни дужника, што је класичан сукоб интереса. На то, међутим, никада нико није реаговао.

[table id=1 /]



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Милов брат ојадио Србију за 6.500.000 евра!

  1. Стари комуњарски систем, преко родбине опљачкати што више заједничку касу ( коју само зајмањем пуне на терет грађана и потомстава им ). Шта ће несретници када ништа корисно не знају радити на добро друштва а љубе паре$, злато, ролексе, лимузине, кич викендице, јахте … више но ико, па да би до њих дошли из јединог инвентара друштвених односа који имају, не бирају јуначка дела као што је лаж, сплетке, насиље, корупцију правосудног система, полиције … е то јунаци добро раде али ништа баш ништа, нису напредовали од 45 до данаске, све већ виђено и досадноооооооооо
    Закључак:
    крепо још није а када ће не зна се, говно му под носом било и биће вјек вјековааааааааааа Поздрав од народа!
    https://www.youtube.com/watch?v=TCrlGbhcN7M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *