Милов брат ојадио Србију за 6.500.000 евра!

3
Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Брат од ујака Мила Ђукановића и син доскорашњег црногорског премијера Душка Марковића ојадили су Србију за најмање 6,5 милиона евра. И то из Београда, с обзиром на то да поменути тандем ради у Контроли летења Србије и Црне Горе (СМАТСА), у којој Србија има 92 одсто власништва, а Црна Гора осам одсто.

Поменути милиони односе се на дуг који црногорска авио-компанија „Монтенегро ерлајнс“ (однедавно у стечају) има према СМАТСА и сада га је немогуће наплатити. А Лазо Максимовић (Милов брат) и Предраг Марковић (Душков син) кривци су што тај дуг није на време наплаћен.

Лаж до лажи

Не тако давно, у јуну прошле године, Максимовић, иначе заменик директора СМАТСА, тврдио је да ће црногорска влада преузети дуг „Монтенегро ерлајнса“, вадећи се да то већ није урађено због коронавируса и немогућности путовања и састанака, али да ће се „чим се отворе границе и мало крене саобраћај, о томе договорити“.У међувремену, границе су се увелико отвориле, а саобраћај је кренуо пуним интензитетом, али од споразума који је као готову ствар најавио Лазо није било ништа.

Сада, када је ова тема поново у жижи, Максимовић је обрнуо плочу.

– „Монтенегро ерлајнс“ дугује СМАТСА око 6,5 милиона евра за трошкове прелетања авиона. Тај дуг није од јуче, већ је настајао годинама – признао је Максимовић, али није објаснио зашто дуг није наплаћен принудним путем, нудећи прилично немушто објашњење:

– Црна Гора је крајем 2019. године донела закон којим је предвидела да преузме дугове компаније „Монтенегро ерлајнс“, између осталих, и дуг према СМАТСА. Она је тада законом преузела дугове, али не знам да ли ће то бити испоштовано зато што је Агенција за заштиту конкуренције у Црној Гори онемогућила спровођење тог закона. Како ће се даље решавати, да ли кроз стечај или на неки други начин, ми то не знамо.„Заборавио“ је, међутим, Максимовић не само шта је причао у јуну већ и чињеницу да је од краја 2019. прошло 13 месеци и да је за то време могло свашта да се предузме да се макар део дуга наплати. Подсетимо, широм света су многобројни случајеви да се авио-компанијама које дугују чак и заплењују авиони.

У дружини милогораца унутар СМАТСА значајан играч био је и Никола Вукићевић, који је био генерални директор директората за буџет у министарству финансија Црне Горе, председник одбора директора „Монтенегро ерлајнса“ и члан скупштине СМАТСА испред Црне Горе. Обављао је, дакле, битне функције и на страни повериоца и на страни дужника, што је класичан сукоб интереса. На то, међутим, никада нико није реаговао.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Телеграф

3 Коментара

  1. Стари комуњарски систем, преко родбине опљачкати што више заједничку касу ( коју само зајмањем пуне на терет грађана и потомстава им ). Шта ће несретници када ништа корисно не знају радити на добро друштва а љубе паре$, злато, ролексе, лимузине, кич викендице, јахте … више но ико, па да би до њих дошли из јединог инвентара друштвених односа који имају, не бирају јуначка дела као што је лаж, сплетке, насиље, корупцију правосудног система, полиције … е то јунаци добро раде али ништа баш ништа, нису напредовали од 45 до данаске, све већ виђено и досадноооооооооо
    Закључак:
    крепо још није а када ће не зна се, говно му под носом било и биће вјек вјековааааааааааа Поздрав од народа!
    https://www.youtube.com/watch?v=TCrlGbhcN7M

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.