ОРБАН СЕ ЗБОГ ВАКЦИНА ОКРЕНУО РУСИЈИ: Послао је Сијарта у Москву да купи СПУТНИК V!

0
орбан

Мађарски премијер Виктор Орбан (Фото: kormany.hu)

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да та земља не може да укине мере уведене ради спречавања корона вируса све док се не изврши масовна вакцинација људи.

Он је за мађарски државни радио казао да најбољи приступ јесте да се одобри употреба неколико различитих вакцина против корона вируса, како би се подстакла бржа производња и испорука вакцина, преноси Ројтерс.

“Не требају нам објашњења, већ вакцине”, рекао је Орбан и додао да се нада да ће мађарски шеф дипломатије Петер Сијарто, који се данас налази у Москви ради преговора о вакцинама, обезбедити споразум о куповини руске Спутњик В вакцине.



Према његовим речима, када здравствени радници, старије особе и они који раде у “првим редовима” добију вакцину, разговори о ублажавању мера могу да почну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, мађарска агенција за лекове одобрила је употребу британске АстраЗенека и руске Спутњик В вакцине.

Мађарска је тако постала прва земља ЕУ која је одобрила руску вакцину, за коју европски регулатор још није дао зелено светло.

[table id=1 /]



Извор: Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *