Регионалне власти у немачкој одлучиле да направе затвор за прекршиоце карантинa

0

(Фото: Depositphotos)

У савезној држави Саксонији власти су одлучиле да организују посебан центар за притвор грађана који су више пута прекршили услове карантина и оних који одбијају да се придржавају мера безбедности. О овоме је известио „Билд“, а локалне власти су потврдиле ову информацију.

„Билд“ је притворски центар назвао коронавирусним затвором. Настаће на бази објекта за смештај избеглица, изграђеног 2017. године. Још није јасно како ће бити уређен садржај прекршилаца у „коронавирусном затвору“, ​​али простор ће бити ограђен, а чуваће га полиција.

Министарство за социјална питања Саксоније саопштило је да ће зграда некадашњег избегличког центра бити посебно преуређена за нове намене. Преступници ће бити упућени у затворски центар по судском налогу. Прво ће бити упућено упозорење ковид – дисидентима након тога ће бити изречена новчана казна, а тек онда ће злонамерни прекршиоци бити послати у „коронавирусни затвор“.



Како примећује „Билд“, у пролеће 2020. године министарка здравља Саксоније Петра Кеппинг већ је предложила ограничавање слободе прекршилаца карантина у психијатријским болницама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Две недеље пре Нове године у Немачкој су пооштрене мере карантина. Недељу дана касније, у земљи је идентификован британски сој коронавируса. Почетком јануара, Немачка је продужила тренутна ограничења до краја месеца и пооштрила их. Током месеца становници ће моћи да контактирају само чланове породице и максимално једну особу која не живи са њима у истој кући. Угоститељство може продавати храну за понети и доставити је.

[table id=1 /]



Приређивач: “Борба за веру”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *