Регионалне власти у немачкој одлучиле да направе затвор за прекршиоце карантинa

0
(Фото: Depositphotos)

У савезној држави Саксонији власти су одлучиле да организују посебан центар за притвор грађана који су више пута прекршили услове карантина и оних који одбијају да се придржавају мера безбедности. О овоме је известио „Билд“, а локалне власти су потврдиле ову информацију.

„Билд“ је притворски центар назвао коронавирусним затвором. Настаће на бази објекта за смештај избеглица, изграђеног 2017. године. Још није јасно како ће бити уређен садржај прекршилаца у „коронавирусном затвору“, ​​али простор ће бити ограђен, а чуваће га полиција.

Министарство за социјална питања Саксоније саопштило је да ће зграда некадашњег избегличког центра бити посебно преуређена за нове намене. Преступници ће бити упућени у затворски центар по судском налогу. Прво ће бити упућено упозорење ковид – дисидентима након тога ће бити изречена новчана казна, а тек онда ће злонамерни прекршиоци бити послати у „коронавирусни затвор“.



Како примећује „Билд“, у пролеће 2020. године министарка здравља Саксоније Петра Кеппинг већ је предложила ограничавање слободе прекршилаца карантина у психијатријским болницама.

Две недеље пре Нове године у Немачкој су пооштрене мере карантина. Недељу дана касније, у земљи је идентификован британски сој коронавируса. Почетком јануара, Немачка је продужила тренутна ограничења до краја месеца и пооштрила их. Током месеца становници ће моћи да контактирају само чланове породице и максимално једну особу која не живи са њима у истој кући. Угоститељство може продавати храну за понети и доставити је.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!



Приређивач: „Борба за веру“

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.