Опет протести и нереди широм Холандије, водени топови у Амстердаму

0

REUTERS/Eva Plevier

Опет протести у Холандији против полицијског часа и закључавања узрокованих ковидом 19. Демонстранти су направили неред на улицама, полупали излоге неких радњи, запалили бакље и сукобили су се са полицијом у неколико градова, јављају медији.

Још једно вече заредом протести у Холандији против полицијског часа и закључавања узрокованих ковидом 19. Демонстранти су направили неред на улицама, полупали излоге неких радњи, запалили бакље и сукобили су се са полицијом у неколико градова, јављају медији.

Полиција је користила водене топове, псе и коње у Амстердаму и у најмање десетак других градова да би разбила протесте.




Снимци на друштвеним мрежама показују како демонстранти проваљују у пункт за тестирање на коронавирус, пре него што га запале.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Локални званичнници истичу да су такви поступци неприхватљиви, нрочито због тога што здравствени радници чине све ппто могу да би помогли људима.

Министар здравља је осудио насиље.

И синоћ су били нереди на улицама холандских градова. Сукоби с полицијом су почели у Ајндховену а онда су се прошили и на друга места. Синоћ је било више од 240 ухапшених.

Учесници протеста засипали су полицију каменицама и пиротехником, полиција узвратила пендрецима и воденим топовима. Нема тачних података о броју повређених.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *