Трећи светски рат је у току – Овом се нисте надали нити знате да се догађа …

1
Foto: Shutterstock

Трећи светски рат је у току, а битка без милости води се између „вакцинисаних“ и „скептика“.

То је опака борба између оних који су уверени да су Биг Пхарма, Гејтс и Фаучи посвец́ени спашавању човечанства и осталих, који инсистирају на веровању у везу човека и универзума (сунце, тло, море, људски органи, вируси около, укључујуц́и Цовид-19).

Трећи светски рат, као такав, представља сурову конфронтацију између људи који су либидно одушевљени социјалном дистанцом и оних „суицидних“ ликова који су заправо носталгични према људској интеракцији, свежем ваздуху и слободи уопште, извештава Гилад Атзмон на гилад.онлине.

Ово је заправо борба између две групе: прва су они који инсистирају на појму „стварне науке“, вероватно не успевајуц́и да направе разлику између „науке“ и „технологије“.

Чини се да ови други разумеју да, док је наука покушај разумевања универзума, технологија је уметност превођења тог разумевања у профит.
Они који верују у постојање „стварних научника“ који су „међусобно сагласни“, не схватају да је такав појам сам по себи ненаучан, јер наука није ствар консензуса.

Напредак науке заправо се дефинише и одређује, попут уметности, креативношц́у и поништавањем прихвац́ених парадигми, тј. консензуса.

Они који нам говоре о „правој науци“, мора да не уочавају чињеницу да је историја научних револуција прича о неумољивом интелектуалном дисидентству.

У 3. светском рату у којем живимо не постоје ни „лево“ ни „десно“, нити постоји „исправно“ и „погрешно“, не постоје државе и границе.
Свет је буквално подељен по средини. Људи који су током читавог живота веровали да су ’левичари’ и противили се Трампу, очигледно су постали његове присталице.

То сигурно није зато што одобравају Трампов стил, или политику; окренули су се Трампу јер је пренео егзистенцијални осец́ај који су сами искусили. Иако су многи очекивали да ц́е Цовид-19 Трампа политички избрисати, чини се да му је приступ пандемији донео много нових присталица.

У Трећем светском рату у којем живимо, они који себе називају „антифашистима“ су фашисти нашег доба, али они које они обележавају као „расисте“ и „фашисте“ често су борци за универзалну слободу мисли и елементарна људска права.

Наизглед, многи од људи који се из неког разлога и даље називају „левичарима“ покупили су најпроблематичније хитлеровске идеје.

Инсистирају на томе да људе треба политички идентификовати према њиховој биологији, боји коже, полу и сексуалној склоности.

У наопаком свету, који је случајно наша реалност, радничка класа или тачније, нерадничка класа (дефинисана прилично друштвено-економским условима) нестала је са Трампом, Брегзитом, торијевцима (у Британији) и Жутим прслуцима (у Француској и другим западноевропским земљама).
У погледу социо-економске политичке идентификације, левица и десница су се заменили. То није била политичка транзиција; то је заправо био метафизички и егзистенцијални помак.

Kако ствари стоје, напредњаци / левичари / либерали повезани су са великом технологијом, главним медијима и Вол Стритом, док је десница прерасла у популистички покрет на ивици револуционарних мисли.

Чини се да су ова два табора – вакцинисаних и скептика сумњичава једни према другима и из очигледних разлога верују да један другом егзистенцијално угрожавају.

У претходним великим ратовима људи су се борили око територија, преко граница држава, око идеологије, често су се људи борили и за слободу.

У овом тренутку није заиста јасно како мир може да превлада и како се овај Трећи светски рат може складно завршити.

Не можемо ни да замислимо до чега пораз, или предаја могу довести, али свакако не делује добро.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Wебтрибуне.рс

1 Коментар

  1. „Трећи светски рат је у току“ и то „вакцинама“. Срби имају „квоту“ за 1 700 000 грађана вакцинисати ( званично признат као број жртава у 2. рату ) По томе се види да се „наши “ политичари уопште нису цењкали, добро је да нису још и додали коју стотину хиљада приде, да појачају осећај снисходљивости код окупатора, што иначе често воле радити. Једног дана када им се буде судило правдаће се да су свих 6-7 милиона требали „вакцинисати“ ( као кон што је тражио у измишљеној пандемији крмећег грипа ) па ће ових 1 700 000 задатих и поентираних приказати као свој велики победоносни самохвалисави „успех“

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.