Слободан Васковић: Велики инквизитор Григорије

Слободан Васковић: Велики инквизитор Григорије

НЕ СМЕ СЕ ЋУТАТИ О НЕПОЧИНСТВИМА МЛАДЕНА ЈЕВРИЋА ДУРИЋА, ЈЕР БИ ЋУТАЊЕ ЗНАЧИЛО ЊИХОВО ОДОБРАВАЊЕ

 1.

Никако се не смије ћутати о непочинствима Младена Јеврића Дурића, алијас владике Григорија, јер би ћутање о његовим непочинствима значило њихово одобравање.

 

Далеко је у Злу догурао Младен Јеврић Дурић, алијас Владика Григорије: Из села Планинице крај Вареша – до Најопакије, Најлицемјерније, по Живот опасне и сваком криминалу, злочиначким махинацијама и огавним манипулацијама, спремној индивидуи, која не бира средства како би се докопала позиција које гарантују Моћ и Новац!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

3.

Владика Григорије је већ годинама Велики Инквизитор, Џугашвили СПЦ-а и све чешће Висарионович политичких токова. Уз то је Први лицемјер, лицемјер над лицемјерима, који жели само двије ствари – Моћ и Новац. Није презао да за новац проћерда власништво Цркве, чак и Храмове стави под хипотеке.

4.

Ту је он неприкосновен, без противкандидата; Суверено влада лицемјерима, а очито му је то мало, не доноси довољно ни моћи ни новца, потребног за његов раскалашни, нехришћански начин живота, па жели, не бирајући средства, да покуша постати или патријарх СПЦ-а или Предсједник Србије; Најрађе би обоје, па би тако имао неколико функција обједињених у себи.

5.

На срећи Срба, СПЦ-а, Србије и сваког нормалног, Григорије ће остати само на челу колоне лицемјера и, искрено се надам, ускоро бити уклоњен из СПЦ-а; Самим тим ће остати и без протежирања у јавном животу, што тешко злоупотребљава као Владика.

6.

Чини то већ деценију и по, било да му је владичански трон био у Требињу или, сада, Њемачкој; Непрестано тај ЗлоДух трује народ својим лажима, неистинама, малициозношћу и лицемјерством. И пљачка немилосрдно тај народ о чему сам, као и бројни други, исписао томове и све документовао.

7.

При том, Григорије који се сада наводно бори против аутократије у Србији није ни једног тренутка одустао од подршке тиранији у РС; Односно, Узурпатору Милораду Додику, чији је производ; Није се успротивио никад безочној, бруталној и систематичној пљачки коју је починио Додиков антинародни Режим; Међу пљачкашима је и Григорије који није у вријеме свог епархијског служења у Требињу градио болнице умјесто цркви, већ је цркве стављао под хипотеке како би се докопао милиона КМ за личне хедонистичко-развратне потребе.

8.

О томе сам изнио необориве доказе. Григорије је, стављајући Цркве под хипотеке, довео вјерујући народ у ситуацију да се у, кредиима заробљеним Храмовима, моли Банкама, а не Богу.

9.

Опустошио је бројна предузећа из Херцеговине, остављајући хиљаде људи без посла и хљеба и није се ни осврнуо на њих; Његов презир према вјерујућем народу је константа, као што је константа и његово убјеђење да је народ слијеп и глух и да није видио, нити види, да је Дурић најобичнији сјецикеса, увијек у служби Великих Криминалних кланова, а никако у Божијој служби.

Прочитајте још:  МУП лагао о хапшењу миграната који су терорисали запослене у Боговођи, починиоци се налазе у бекству!

10.

Свети архијерејски сабор СПЦ именовао је 28. октобра 2015. године епископа Григорија за администратора упражњене Епархије дабробосанске са свим правима и дужностима епархијског архијереја.

Дотадашњи митрополит дабробосански Николај преминуо је 27. октобра 2015. године.

На тој позицији Јурић је остао до 24.05.2017., када је за митрополита дабробосанског именован владика Хризостом.

11.

Григорије је имао намјеру да буде изабран за митроплита и да задржи под својом контролом и епархију захумско-херцеговачку, као и да растури епархију зворничко-тузланску и њен највећи дио придружи митрополији: Григорије је, такође, тражио да остале владике из БиХ буду подређене митрополиту, да му подносе финансијске извјештаје, а он би био једини који би имао директну везу са врхом СПЦ у Београду и Патријархом.

Био је то његов први нескривени покушај оснивања Босанске православне цркве, у којој би он био “Патријарх”!

12.

Његове планове и захтјеве спријечила је снажна линија унутар СПЦ-а, коју је тада предводио епископ бачки Иринеј.

Патријарх Иринеј (који се упокојио 20.11.2020.) покушао је издејствовати да Григорије постане митрополит. Патријарх је то учинио по наговору Милорада Додика.

Састанак Додика и Иринеја трајао је тада готово два сата, потврдили су ми извори из Патријаршије.

Додик је рекао Иринеју да је веома битно да Григорије постане митрополит, јер то њему одговара “за одбрану интереса РС”.

Додик је обећао Иринеју обилну финансијску помоћ и нове донације СПЦ-у, уколико Григорије постане митрополит.

Већина епископа била је згрожена понашањем и Додика и Иринеја, што је и условило да не подрже ову политичкофинансијску операцију.

13.

Међутим, у СПЦ-у знају и да је многе драгоцјене предмете који су припадали митрополији Григорије отуђио док је администрирао митрополијом.

Зато није ни постао митрополит већ је требао бити избачен; Нажалост није, већ је по казни, премјештен у Њемачку, гдје је устоличен 16.09.2018. године;  Одатле му, без сумње, слиједи пут на депонију.

Из СПЦ-а није избачен већ те 2018., јер га је спасио управо његов главни шеф, Кум мафије којој припада, Милорад Додик који је затражио од тадашњег Патријарха Иринеја да поштеди Григорија.

Иринеј је, Бог да му душу ‘прости, имао велике “обавезе” према Додику и услишио му је “молитве”.

14.

Григорије је, док је био епископ захумско-херцеговачки, uništio brojna preduzeća, оставио хиљаде радника без посла, бјесомучно и инквизиторски прогонио своје критичаре, међу којима је и потписник ових редова.

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: Вукша Драговић @UvekOpozicija

Григорије ме је, са својом бандом, заробио 18. марта 2009. године у кући покојног Николе Секуловића, истинског демократе и вјерника, а када сам изведен под пратњом полиције, каменован сам; Јер је полиција по налогу Горана Зупца, тадашњег начелника ЦЈБ Требиње (сада ПУ), оставила мене и сина, који је са мном био у аутомобилу и радио као сниматељ, на пола пута, по договору са Великим Инквизитором.

15.

У Котезима, надомак Љубиња,  оштрој кривини сачекали су нас Горан Дурић и Григоријев возач и засули камењем, све са намјером да изгубим контролу над возилом и сурвам се у провалију.

Григорије је наложио моје уклањање, у то никад нисам имао дилеме, а Зубац покушао да спроведе у дјело.

Срећом, није им пошло за руком да каменовањем убију сина и мене. Десило се то, јер се Григорију није допало моје извјештавање о његовим клриминалним радњама.

Додик је тада, наравно, подржао Григорија и јавно слагао да сам сам себи разбио аутомобил. Додик и сада, дванаест година након тих догађаја, покушава да ме заувијек уклони.

16.

Одлуком Апелационог вијећа Суда БиХ, његов саучесник Горан Зубац, који је, иако тешки криминалац, напредовао до позиције директор Државне агенције за истраге и заштиту, правоснажно је осуђен на условну казну закона од годину дана. Зубац је проглашен кривим због несавјесног рада у служби, што се третира као кривично дјело 03.08.2015.

Горан Зубац је оптужен јер је одбио да ангажује посебну јединицу СИПА да би се спријечио напад и паљење зграде Предсједништва БиХ током протеста у Сарајеву 7. фебруара, 2014.

17.

Наравно, МУП РС тада није учинио ништа, јер је Григорије превише учинио за њих – присиљавао је народ да СНСД-у даје гласове годинама, клео њихове противнике, неке чак избацио из СПЦ-а што је незапамћен чин унутар Цркве.

18.

Те исте 2009. године, 07. априла, Григорије је инквизиторске методе примијенио на Николи Секуловићу и Блажи Стевовићу, које је изопштио из Цркве због, како је навео, “нецрквеног дјеловања”. То “нецрквено дјеловање”, уствари, била је критика Григоријевог криминалног дјеловања.

Велики духовни суд Светог синода поништио је, врло брзо, његове инквизиторске одлуке.

Григорије и даље води сурову хајку против свих људе из Требиња који су му се замјерили; Сви они који то желе, лако могу наћи огроман број саговорника у вези са овом темом, као и његове жртве, које су “пале” и “падају” као снопље под ударом корумпираних судова. Бар Григорије мисли да су пали, али људи настављају да се боре против њега, njegovih razbojničkih postupaka u Hercegovini, његових пљачки, изнова их обзнањујући и упорно доказујући да није ријеч ни окаквом владики, већ најобичнијем криминалцу који је позицију, што му је заиста тешком грешком СПЦ-а пала у крило, тешко злоупотријебио.

Прочитајте још:  Омиљени Вучићеви инвеститори: Углавном шпекуланти, тек ретки дођу да остану

19.

Григорије треба јавно да каже да ли је и даље бискуп или владика, а бискупом се сам назвао 24.01.2013. године у Дубровнику, током сусрета са дубровачким бискупом Матом Узинићем.

 Самопроглашени бискуп Григорије и бискуп Узинић

У Дубровнику и Мостару је проћердао имовину СПЦ-а, која је била у њеном власништву стотинама година; Тако је поспјешио етничко чишћење Срба из та два Града.

20.

О томе Григорије не збори, већ покушава богоугодно да жртвује, за почетак, још триста Срба које би он, како каже, нашао да се “жртвују за Србију”, што је ноторна лаж.

Гргорије би тих 300 људи принио на олтар својих болесних мегаломанских жеља.

“Ако нешто могу да учиним за мој народ и ако то народ очекује, ја желим да скупим 30, ако је могуће и 300 људи, између 30 и 60 година, који су спремни да се жртвују за Србију”, рекао је Григорије 06.01. 2021. године.

21.

Није поменуо да ће се он жртвовати. Није му то ни пало на ум, а то Отјеловљење Зла спремно је жртвовати и 3.000 и 30.000 и 3.000.000 Срба само да би остварио своје науме којих је недостојан – постао или Патријарх или предсједник Србије.

22.

Није Григорије никакав Спартанац, већ најобичнија Хуља. Питање за Хуљу гласи: Зашто, док је био епарх херцеговачки, није нашао 300 људи (а било их је и више) и промијенио Режим у Републици Српској, умјесто што је сваком од тих триста покушао да скине главу; Нажалост, некима је и успио. А епископ је у Херцеговини био током дванаест година Додикове сурове владавине ( од 2006.-2018.) и никада ниједну једину ријеч није изговорио против уништења српског народа од злог Режима који их држи као робље  и довео је народ на руб биолошког опстанка у БиХ.

23.

Григорије треба у затвор, на дугогодишњу робију, а не да и даље буде владика. СПЦ је спора, али и ефикасна, када то хоће; Надати се да ће нови Патријарх испунити један од најважнијих задатака – расколника Григорија, ту психотичну незајажљиву индивидуу удаљити из окриља Цркве; То је најмање што би требао учинити!

24.

И за крај – коју Ковид болницу је то Григорије посјетио, којег обољелог од Цовид-19 је обишао и пружио му утјеху?! Ниједну и ником!!! (наставиће се)

Извор: Блог Слободана Васковића

[table id=1 /]"Српске школе на удару џендер лудила"

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Слободан Васковић: Велики инквизитор Григорије

 1. Слободане Васковићу и Слободане Динићу,
  и „Ацо“ – Васковићу, Динићу или неко трећи,
  добро вам вече, или добар дан.

  Дакле, ево папира. Спремили, припремили, настарали се и постарали домаћини моји. Одлично. Служимо отаџбини, јел тако? Хоћемо поштено.

  Признајем и увиђам, није ваша прича без повода, добраног повода.
  Има овде материјала, све и да је упола истинита.

  да сам ја неки који Србима не жели добро, (а од чијих се братстава ви плашите, колико сам разумео) – одмах бих узео брата Григорија и дао му да буде „калиф уместо калифа“. дакле зависи му диван од страног фактора. то они тако воле да наместе.

  Брат Весковић ће коначно моћи да отвори поново свој лист „патриот“ (у дане оснивања листа вођен претпостављам намером да РС учини бољом), као награду од неког из сенке јер је учинио магарећу услугу свом народу, и забио ауто гол, за шта је био награђен, јер је истресао прљав веш од велике кладуше преко бијељине и доле до испод требиња, и растрљао и размазао рукама и босим ногама, преко целе босне и херцеговине у размерама само њему оправдавајуће одмазде за:

  Википедија: „Кривичну пријаву за утају пореза против Васковића у окружном тужилаштву Бањалука је покренула група од 378 јавних личности у Републици Српској, са разлогом да су били предмет блаћења у листу који је издавао Васковићев „Патриот пресс“ и „Нови магазин“2.

  Како магарећу услугу? Али он је хтео само да ослободи земљу од олигарха. Добро, да, али можда некада и не разумејући какве дилове имају Григорије и Додик, и све те фирме, и ко ту чији новац враћа и позајима и ко коме намешта кредит.

  Брат Васковић је све схватио лично, и без и трунке дистанце, будући да је по души уметник (балет), и шкорпија у хороскопу (беше ли 16. новембар?). Слобо, да си само сву ту енергију и прзништво унео у нешто лепо, благо, корисно, где би ти крај био. Ти си овим ратом загорчао живот и себи и њима. Љуљаш брод и преврнућеш и њих и себе у њему. Али… чудни су путеви господњи. Тако им и треба, чудна игра, заратили са Слободаном, номен ест омен. Шта би они без тебе а и ти без њих. Заслужили сте једни друге, а теби је припала улога саблазни која пред цео свет истресе неке ствари које би без тебе тешко угледале светлост дана. Аплауз теби.

  Ок, јеси ту звекно у центар, али остаје питање дал су они пола пили а пола шарцу давали, или је Шарац (држава и народ) ипак имао више користи од ове смутљавине него они сами. Милионче је лако уградити, али га је тешко појести и попити. Свакако, тачно је и да само фина добит кућу гради, али ти си се потрудио да покажеш да добит није фина, а они су зидали, хм, па не баш фином добити. Видиш како ми срби волимо правду, „а не ко хрвати, шиптари и муслимани, они своје никада не би одшнирали овако предано, с мржњом која кипи у водопадима. ти си се посветио тој мржњи.

  Ја бих ипак волео да се онај лепи манастир Тврдош извуче до задње паре из кредита. Мио ми је, иако никада нисам био тамо. шта ти велиш о томе? или да пустимо ти и ја да се та светиња сурва у кредит да „покажемо целом свету како владика Григорије не зна да рачуна“, а нама мило, били смо у праву. ала би била дивота. или можда не би? како да одлучимо?

  а да неко покрене рачун, да сви којима Григорије није мио, извуку бар манастир из чељусти банке. када би хтео да га постидиш, ништа боље не би могао урадити. није баш хришћански порив, али контам, теби то неће сметати, нон олет, ударао си ти баш са демонском мржњом по „кривцу“.

  или, ти га гони. на начин који души твојој навише приличи, и онако како ти своју душу желиш уобличавати. свакако си ти (осим и њега самог) допринео тој срамоти – ниси је решио, немој ни да сањаш о томе. на твојих сто бесаних ноћи типкања на компјутеру долази њихова свакодневна баражна ватра из свих мејстрим цевки.

  теби брате Слободане желим успех у раду и да сачуваш свој мир без обзира са каквим неманима мислиш да се сукобиш. и када се сукобиш, и мислиш да удараш змију у главу, размисли хоћеш ли да гњавиш, или можеш ли јој прићи промишљеније. уствари, мора да има начин да се доприноси нешто и планети и својој држави – а да није деструкција. ето ако баш волиш да распакујеш – може да се демонтира и без мацоле. одшрафи, и положи са стране на чисту крпу, да знаш како после ИСПРАВНО да саставиш. ако мислиш градити лепо, оно што је било изграђено ружно.

  и да се отканем коментара на васељенској и видовдану по питању брата нашего, Епископа или Владике Григорија, закључио бих следеће: желим да верујем да се човек мења и учи на својим грешкама. кажем „желим да верујем“ јер ништа друго нема смисла, и није племенито. ја га нећу ни клеветати ни саплитати. за мене ће остати млађан свештеник који игра фудбал и изађе на пиће у чаршију. у њему видим свештеника немирног духа, који ће да крене и неутабаним стазама да би постигао нешто. надам се да ће Григорије увидети да је најбржи пут до циља онај који је познат, а не пречица која је непозната. и да му Бог да да се извуче како зна из ове фрке, па и уз помоћ добронамерних људи и памет у главу после. мож да испадне од њега још и легендаран свештеник, има предиспозиције за то. за њега се не може рећи нит је вино нит је вода.

  Од бога вам здравље

 2. Интересантан је текст који копирам са сајта „Корени“.

  Биће занимљиво шта ће епископ одговорити овим поводом.

  https://www.koreni.rs/zasto-je-grigorije-meta-vlasti-vladika-za-dva-dana-dobio-8-172-potpisa/
  ————————————————————–
  Nakon gostovanja vladike Grigorija u Pregledu dana, uoči Božića, Vučićeva propagandna, obaveštajna i paraobaveštajna mašinerija nije imala predaha. Vladika Grigorije je već skoro dva meseca predmet satanizacije, koju u istoriji Srbije nije doživeo nijedan crkveni velikodostojnik. A javnosti je poznato da su pod tepihom SPC ostali i Kačavenda i Pahomije i Šarić, i oni koji su ih godinama štitili.
  Vladika Grigorije FOTO: Printscreen

  Iako se stvara privid da je napadnut sa različitih strana i od različitih ljudi, površnom analizom se da zaključiti da je napadnut od jednog čoveka koji je trenutno na dužnosti predsednika Srbije. Svi koji proteklih mesec i po lažu, konstruišu, i pokušavaju da uprljaju, ali i ugroze episkopa Diseldorfa i cele Nemačke na režimskom su platnom spisku.

  Napadi nisu sačekali ni da Grigorije sahrani majku, kao što ne čekaju ni da istekne rok od 40 dana, koliko je vladika objavio da neće davati izjave niti komentare na bilo šta što se pojavi u javnosti. Tako je Vojislav Šešelj, crveni vojvoda, politički otac Aleksandra Vučića, dobio zadatak da obilazi TV sa nacionalnom frekvencijom i o Grigoriju iznosi takve bljuvotine od kojih bi i njemu bilo muka da savest nije izgubio sedamdesetih godina prošlog veka samoregrutujući se u Udbu. Žene, deca, stanovi, kuće, strane obaveštajne službe, bosanska crkva, pa i krivica za tuđu smrt, sve to je lažni vojvoda stavio na teret vladiki Grigoriju, a servirao anesteziranoj srpskoj javnosti sa svih TV stanica koje su u službi podržavanja naprednjačkog režima.

  Sagovornici našeg portala, koji se bave bezbednosnom problematikom, ističu da ovakva kampanja, kakvu Vučić, preko sebi poslušnih medija i cirkuzanata ala Šešelj, vodi protiv vladike Grigorija, uopšte nije naivna, ma koliko se nekome takvom činila. Podsećaju da je zbog kampanje manjeg intenziteta u Kosovskoj Mitrovici ubijen Oliver Ivanović, čije ubistvo se i dalje vodi kao nerasvetljeno. Da li bi iko od ljudi koji su tada svedočili kampanji protiv Ivanovića danas mogli da kažu da su verovali da će se to dogoditi? Ne bi niko, kažu sagovornici našeg portala.

  Posebno je indikativno da je u istoj emisiji, u kojoj se obrušio na vladiku Grigorija, Vojislav Šešelj izjavio da mu nije žao što je Zoran Đinđić ubijen, što je ne samo skandalozno, već bi moglo biti i „inspirativno“ za ljude s one strane zakona koji sada zbog tvrdnji crvenog vojvode možda u vladiki Grigoriju vide glavni problem Srbije. Matrica targetiranja žrtve je apsolutno ista kao i u slučaju ubistva premijera Đinđića, koji je uporno predstavljan glavnom pretnjom za Srbiju i Srbe.

  Naši sagovornici veruju da je vladika Grigorije obrazovan čovek i da je preduzeo određene korake u pravcu zaštite svoje lične bezbednosti, kao i da je o tome obavestio i neke adrese van Srbije, s obzirom na to da on služi van Srbije. Sve drugo bi bilo naivno verovanje da se kampanja ovakvog intenziteta vodi da bi se tek uprljalo neko ime.

  Vučić je još letos počeo kampanju protiv Grigorija, nakon čega je pokrenuta i peticija podrške vladiki, koja je upravo upozoravala da bi kampanja mogla da dovede do najcrnjeg scenarija. Za svega dva, tri dana peticiju podrške Grigoriju je potpisalo preko 8.172 ljudi.

  Kontaktirali smo kancelariju episkopa Grigorija gde nam je rečeno da vladika 40 dana neće davati izjave, ali da će po isteku tog roka odgovoriti svima. Nekima putem medija, nekima preko advokata.

  Izvor: Direktno
  ———————————————————————————–

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Српски језикРусскийEnglish